Vadgård Skole kåret som Danmarks klammeste skole

I en afstemning på DRs hjemmeside, er Vadgård Skole blevet kåret som Danmarks klammeste skole.

Årsagen til den lidet flaterende titel er nogle gamle omklædningsrum fra 50’erne, som fungerer, men ikke lever op til nutidens standard.

– Væggene skaller, radiatorerne er begyndt at ruste, tapetet er affarvet, under vasken er der åbent ned til kloakken og man kan se direkte ind i baderummet, når man åbner døren til skolegården, fortæller Christian Kiel Rasmussen fra 8.y på Vadgård Skole til DR’s hjemmeside.

Men Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst (A), mener ikke at kritiken af skolen er helt berretiget:

– Gammelt er ikke det samme som klamt. Beskidt er klamt. Omklædningsrummene på Vadgård Skole er gamle og utidssvarende, men de er rene, siger Karin Søjberg Holst.

Gladsaxe Kommune har siden 2003 investeret 11 millioner kroner i skolen. Pengene er blandt andet brugt til et helt nyt og moderne skolebibliotek, et såkaldt mediatek, som skolen brændende havde ønsket sig. Desuden er der bygget en ny kantine, faglokaler er blevet renoveret, og skolen skolen fået nyt fysiklokale til en million kroner. Derfor fremstår skolen også moderne og indbydende på nær de gamle gymnastiksale.

– Når vi har valgt at prioritere kost og faglighed først, er det fordi at gymnastiksalene trods alt fungerer, selvom de er gamle. Man kan sagtens dyrke motion og bade i gamle lokaler, når bare der er rent, siger borgmesteren.

Hun mener, at Vadgård Skoles omklædningsrum ligner omklædningsrummene på de fleste af landets skoler både i alder og indretning, men at de selvfølgelig ikke lever op til de standarder, som børnene er vant til hjemmefra.

– Det er de vilkår vi har at forholde os til, når vi er midt i en økonomisk krise. Så er vi tvunget til at prioritere benhårdt i vores investeringer. Og så må vi blandt andet leve med, at ikke alt er så nyt og moderne, som vi godt kunne tænke os, siger Karin Søjberg Holst.

En renovering af Vadgård Skoles omklædningsrum har netop været oppe at vende i forbindelse med forhandlingerne om budgettet for 2010. Men der var ingen blandt forligspartierne, der kunne finde de 3,2 millioner kroner, som det ville koste. Derfor blev der ikke nye omklædningsrum på Vadgård Skole i budgetår 2010.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *