Ny skole i Bagsværd er en realitet

Gladsaxe Byråd vedtog onsdag aften at nedlægge de nuværende Bagsværd- og Søndergård skoler fra næste skoleår og samle eleverne i Bagsværd Skoles bygninger. Dermed er den nye Bagsværd Skole en realitet.

Beslutningen betyder samtidig, at en ny, moderne og miljøvenlig skole vil stå klar til august 2013, der, hvor Søndergård Skole ligger i dag.

Eleverne flytter sammen
Den nye skole bliver opkaldt efter bydelen og får navnet Bagsværd Skole. Fra 1. august 2010 flytter elever og lærere fra Bagsværd Skole og Søndergård Skole sammen i den nuværende Bagsværd Skoles bygninger, og dermed bliver den nye Bagsværd Skole allerede efter sommerferien til én samlet skole.

Oprindeligt skulle de to skoler først flytte sammen i sommeren 2011. Men efter ønske fra elever, forældre og lærere sker det allerede fra næste skoleår. De ønsker hurtigt at kunne fungere sammen som en helhed, også selvom det betyder et ekstra år i pavilloner. For at få plads til de mange nye elever, bliver der nemlig sat pavilloner op på Bagsværd Skole og lavet nogle mindre ombygninger. Herefter kan byggeriet af en ny skole på Søndergård Skoles grund begynde, efter at den nuværende skole er revet ned.

3.700 protester vendt til opbakning
Da Gladsaxe Kommune første gang præsenterede ideen om at sammenlægge de to skoler, reagerede forældre, elever og lærere med stor bekymring. Skolebestyrelserne på de to skoler startede en underskriftsindsamling og afleverede 3700 protestunderskrifter til borgmesteren.

Men Gladsaxe Kommune gjorde en stor indsats for at involvere alle parter i processen lige fra starten. Og hurtigt lykkedes det at overbevise alle om, at det var en rigtig god ide med en helt ny skole. Siden har skolebestyrelserne arbejdet hårdt sammen med kommunen om at få den ny skole på skinner og har derigennem stor indflydelse på udformningen af den nye skole. Derfor var der heller ingen indsigelser mod projektet i den høring, som netop er overstået.

CO2-udledning falder med 75 procent
Skolen bliver opført som et lavenergiklasse 1-byggeri, og det er rigtig godt for miljøet. Ved at lukke de to ældre skolebygninger og erstatte dem med en helt ny og moderne skole, falder CO2-udledningen fra opvarmning og elforbrug med cirka 75 procent fra 720 tons til 180 tons om året. Og hvis den planlagte udbygning af fjernvarmen i Bagsværd bliver til nogen, vil CO2-udledningen dale yderligere til 150 tons om året, så udledningen samlet falder 80 procent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *