Pas på indbrudstyven i ferien

Foto: Hans Slegers

Foto: Hans Slegers

Når vi andre tager på ferie, så går indbrudstyven på arbejde.

Sommeren er ligesom julen, indbrudstyvenes mest aktive periode. Folk forlader hjemmet i lang tid og ofte er naboene også taget på ferie. Det giver indbrudstyvene ideelle arbejdsbetingelser.

Men der er masser af ting, man kan gøre for at sikre sin bolig.

Bor du i hus, kan du klippe hækken ned i en højde, så forbipasserende kan se huset fra vejen. Dermed har en indbrudstyv mindre lyst til at stå og bryde en dør op. Det kan også være en god idé at sætte udendørslamper med følere op, så lyset tænder, når nogen bevæger sig i mørket. Lad derudover et par lamper inde i huset være tændt eller tilsluttet en timer, så de tænder i løbet af aftenen.

Tjek at døre og vinduer slutter tæt, så det er svært at få et stykke værktøj ind ved rammen, og sørg for at have gode låse. Fortæl naboen at du er udrejst, og bed ham/hende holde lidt øje med dit hus, lægge affald i din skraldespand og fjerne aviser og reklamer fra postkassen.

Bor du i lejlighed gælder mange af de samme gode råd, og her kan du bede naboen fjerne aviser og reklamer fra din dørmåtte eller postkasse, så tyven ikke kan opdage dit fravær på den måde.

Du kan læse flere gode råd om, hvordan du sikrer dit hjem på www.stopindbrud.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *