Gladsaxe får sin første stadsarkitekt

Tina Saaby er Gladasaxes første stadsarkitekt. Foto: Gladsaxe Kommune.


Gladsaxe Kommune første stadsarkitekt hedder Tina Saaby.

Tina Saaby er uddannet arkitekt og tidligere stadsarkitekt i København og partner i tegnestuen WITRAZ arkitekter + landskab. Hun har været næstformand i Akademisk Arkitektforening og er en anerkendt foredragsholder nationalt og internationalt. Derudover er hun censor ved flere uddannelsesinstitutioner, tidligere gæsteprofessor ved Sheffield University og indehaver af flere internationale æresmedlemsskaber.

Fra 1. april skal hun sammen med Gladsaxes nye Bystrategisk Råd styrke det bystrategiske fokus i de politiske processer og udvikle byen med udgangspunkt i visionerne i Gladsaxestragien og revidere Gladsaxes præmierede arkitekturpolitik.

– Det, at få lov til at blive den første stadsarkitekt i Gladsaxe, er lidt af en drøm. Det er ikke mange kommuner, der har så bredt og bæredygtigt et fundament som Gladsaxe har med sin Gladsaxestrategi. Jeg glæder mig til sammen med Gladsaxes borgere, politikere og fagfolk at gøre de kvaliteter, der er helt unikke i Gladsaxe, stærke og synlige og være med til at udvikle Gladsaxe som forstad til noget særligt, og magisk, siger Tina Saaby.

Tina Saaby er mor til to voksne børn. Hun beskriver sig selv som et aktivt menneske, positivt, engageret og nysgerrigt menneske, der elsker nye udfordringer og helst bevæger sig rundt på cykel, i løb eller til fods. Når hun slapper af, foregår det oftest i hendes træhus i de svenske skove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *