Røgfrit idrætsliv for alle børn i Gladsaxe

Kommunen har indgået et partnerskab med DGI Storkøbenhavn om at hjælpe idrætsforeninger med at indføre Røgfri Idrætstid og røgfrie idrætsanlæg. Det sker for at skærme især børn og unge mod røg.

Initiativet skal støtte en række udvalgte idrætsforeninger og idrætsanlæg til at opnå røgfrihed. Det indebærer bl.a. støtte til foreningerne til at lave røgfrie aktiviteter, røgfrie kontrakter med trænere, udarbejde rygepolitikker og støttes til at vise deres holdning til røgfrihed gennem skiltning og kommunikation.

Formanden for Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget, Katrine Skov, ser frem til resultaterne af initiativet:

– Vi vil gerne give børn og unge i Gladsaxe de bedste muligheder for at deltage i sunde fællesskaber og vokse op uden røg. De skal kunne komme til træning uden at se deres rollemodeller i form af trænere, ældre udøvere og forældre, stå og ryge. Denne indsats vil tage ansvar for børn og unges røgfrie fremtid, og vil være med til, at der i Gladsaxe i udbredt grad er røgfri idrætstid for børn og unge, siger hun.

Gladsaxe Kommune er en del af det nationale partnerskab Røgfri Fremtid med det mål, at i 2030 er der ingen børn og unge – og højest 5 procent af de voksne i Danmark, der ryger. Lige nu vokser antallet af unge, der ryger dog.

Partnerskabsaftalen mellem DGI Storkøbenhavn og Gladsaxe Kommune blev underskrevet mandag i Gyngemosehallen af formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget i Gladsaxe Dorthe Wichmand Müller, formand for Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Katrine Skov og formand for DGI Storkøbenhavn Peder Nedergaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *