Nyt samarbejde om gratis rådgivning til kommunens unge

Stifter og protektor for headspace Danmark Poul Nyrup Rasmussen underskriver samarbejdsaftalen, mens borgmester i Gladsaxe Kommune Trine Græse smilende ser til. PRfoto.


Borgmester Trine Græse og stifter og protektor i headspace Poul Nyrup Rasmussen skrev i tirsdags under på et nyt samarbejde, der sikrer, at unge mellem 12 og 25 år i Gladsaxe Kommune kan få gratis støtte og vejledning til små og store udfordringer i hverdagen.

I headspaces nye center i Gladsaxe kan unge mellem 12 til 25 år altid finde nogen at tale med. Her er intet problem for stort eller småt, og man kan tale om alt fra ensomhed og angst til kærestesorger og uddannelsestvivl. Fastansatte og frivillige ungerådgivere sidder klar til at lytte. Samtidig er headspace brobygger til kommunens hjælpetilbud og andre frivillige organisationer, så de unge altid får den hjælp, de har behov for.

Sådan lyder den samarbejdsaftale, som borgmester Trine Græse og headspaces stifter og protektor Poul Nyrup Rasmussen underskrev sammen på Gladsaxe Rådhus tirsdag den 6. august.

Det glæder borgmester Trine Græse, som håber på at kunne hjælpe endnu flere unge.

– Vi har i Gladsaxe i forvejen flere tilbud til psykisk sårbare unge, som har brug for hjælp fra psykiatrien. Der findes dog også unge, som blot har brug for at blive hørt for at komme tilbage på rette spor. Det kan vi nu også tilbyde i Gladsaxe med samarbejdet med headspace. Samarbejdet betyder samtidig, at vi sammen kan nå langt flere unge, og at vi i fællesskab kan opspore de unge, som kan få brug for kommunens hjælp, inden de psykiske sårbarheder udvikler sig, fortæller hun.

Tæt samarbejde mellem rådgiver og kommune
De unge kan altid finde nogen at tale med i headspaces chatforum eller gennem én-til-én-samtaler. Samtalerne foregår i det lokale headspace-center, hvor headspaces ungerådgiverne og kommunale medarbejdere samarbejder om, at de unge altid føler sig set, hørt og forstået.

– Vi ved, hvor vigtigt det er, at vi tager unges mentale udfordringer alvorligt, inden de vokser sig for store – for alting starter jo i det små. I headspace skaber vi fordomsfrie rammer, hvor unge bliver mødt af mennesker, som stiller sig til rådighed og lytter. Så simpelt er det, og det gør en kæmpe forskel. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi i dag har startet et samarbejde med Gladsaxe Kommune, så vi sammen kan sikre, at endnu flere unge får hjælp, når de har brug for det, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Over de næste måneder skal samarbejdet udvikles, ligesom lokalerne til headspace Gladsaxe skal findes, indrettes og indvies.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *