Der renoveres skoletoiletter for 19 millioner kroner

Arbejdet med at renovere toiletterne på Grønnemose skole er i fuld gang. Foto: Google Streetview.

Arbejdet med at renovere toiletterne på Grønnemose skole er i fuld gang. Foto: Google Streetview.


Det skal være slut med, at skoleleverne holde sig fordi de ikke vil bruge klamme toiletter eller frygter at andre elever kigger over døren på kommunens skoler. Derfor er et større renoveringsprojekt sat i gang.

Over en femårig periode fra 2015 til 2020 renoverer Gladsaxe Kommune toiletter på alle kommunens skoler.

Desuden har Enghavegård Skole, Stengård Skole og Søborg Skole fået bygget flere toiletter for at leve op til kravet om hvor mange toiletter, der skal være pr. klasse. Projektet kommer samlet set til at koste 19 millioner kroner.

De nye og renoverede toiletter lever op til en række politisk vedtagne krav, der udover at definere antal toiletter pr. klasse, også definerer, hvilken stand toiletter skal være i.

– Der er lagt vægt på, at toiletterne skal være indbydende med god belysning og godt privatliv, samtidig med, at de er nemme at rengøre og holde pæne, fortæller sagsarkitekt Vibeke Otepka fra Ejendomscenteret, som står for projektet.

F.eks. er man gået væk fra de såkaldte spanske vægge med hul i toppen og bunden, ligesom at urinaler er blevet nedlagt for at undgå lugtgener. Samtidig er toiletterne blevet lettere at rengøre.

En håndfuld skoler har allerede fået renoveret toiletter og sidste år kom turen til kommunens største skole, Grønnemose Skole, der har 900 elever.

Indtil videre har indskolingen, samt foyeren til Grønnemose Festsal fået nye toiletter, mens næste skridt er udskolingen. Skoleleder Carsten Bott glæder sig over de nye faciliteter:

– Vi er meget glade for de nye toiletter, der er både lækre og miljørigtige. Det betyder meget både udadtil, hvor vi sender et signal som skole, samt indadtil, hvor børnenes velbefindende i skoletiden selvfølgelig er rigtigt vigtig, siger Carsten Bott.

Han vurderer, at alle skolens 101 toiletter vil stå klar i 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *