Socialministeren besøger Fakta

Socialminister Karen Ellemann besøger mandag Fakta på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe. Foto:  Social- og Indenrigsministeriet.

Socialminister Karen Ellemann besøger mandag Fakta på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe. Foto: Social- og Indenrigsministeriet.

På mandag besøger Socialminister Karen Ellemann fakta på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe hvor hun skal præsenteres for projektet ”Klar til Start”, der giver unge med autisme jobgaranti i fakta.

– Jeg glæder mig meget til at vise Karen Ellemann, hvordan ”Klar til Start” gør unge med autismes handicap til en spidskompetence i vores fakta. Projektet har været en stor succes for både os og vores nye unge medarbejdere, siger salgsdirektør i fakta Jens Romundstad og fortsætter:

– Jeg ser frem til at diskutere med ministeren, hvordan vi kan støtte handicappede og socialt udsatte endnu mere.

Om projektet “Klar til start”
”Klar til Start” tilbyder et individuelt tilrettelagt forløb til unge og voksne med ASF (Autisme Spektrum Forstyrrelser) på et moderat funktionsniveau, der ønsker et lønnet job i én af Coop´s 1200 butikker. Det kan være i fakta, eller en af de øvrige af Coops butikker. Her er man sikker på at få job i en af Coops butikker, når forløbet er gennemført, og man vurderes klar til at varetage et lønnet job. Lige nu er der 11 kursister i job, og 39 kursister i gang i forløb rundt om i landet.

”Klar til Start” er udviklet i samarbejde mellem Fonden Unges Uddannelsescenter (Unges), der er et højt specialiseret autismecenter, og fakta/Coop koncernen. Derudover indgår autismespecifikke partnere samt UU-centre i hele Danmark, hvilket gør projektet landsdækkende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *