To mænd dømt for drabsforsøg

Foto: Politi.dk

Foto: Politi.dk

To mænd blev fredag idømt tilsammen 12 1/2 års fængsel for drabsforsøg. Det skriver Netavisen Sjælland.

Den 3. november 2008, blev en 25-årig mand beskudt på villavejen Hanehøj i Bagsværd. Den 25-årige blev ikke ramt, men projektilerne borede sig i stedet ind i nabohuset.

Københavns Vestegns Politi anholdt to mænd den 26. november og sigtede dem for drabsforsøget. Samme dag blev de begge varetægtsfængslet.

Glostrup Ret dom over de to mænd. Den ene – en 30-årig pakistansk statsborger – fik 6½ års fængsel og blev udvist af Danmark for bestandig. Den anden – en 25-årig dansk statsborger af pakistansk oprindelse – fik 6 års fængsel.
 
Anklageren, vicestatsadvokat Jørgen Jensen fra Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn, er tilfreds med strafudmålingen.
 
– Retten har givet et klart signal om, at skyderi på offentlig vej takseres hårdt, siger Jørgen Jensen.
 
Siden skyderiet har Københavns Vestegns Politi gennemført en efterforskning i det kriminelle miljø i Værebro-området i Bagsværd, hvortil de to mænd er knyttet – den ene efter politiets opfattelse som en toneangivende figur.
 
– Vi tager drabsforsøg og skyderier meget alvorligt, og det glæder mig, at vore dygtige efterforskere kunne trænge til bunds i denne sag, som vi anser for at være et internt banderelateret opgør, siger efterforskningschef Bent Isager-Nielsen.
 
De dømte har anket dommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *