Ni flygtninge skal i sprogpraktik i Føtex

I de næste 13 uger skal ni flygtninge fra Gladsaxe Kommune i sprogpraktik i Føtex i Husum.

Det er et samarbejde mellem Dansk Supermarked, Sprogcenter Hellerup og Gladsaxe Kommune, som har gjort det muligt med sprogpraktiken, hvor en kombination af arbejde og undervisning skal integrere i arbejdsmarkedet og det danske sprog.

– Som en stor virksomhed har vi en forpligtelse til at tage et socialt ansvar. Vi vil gerne gøre en forskel, og mange af de her mennesker er meget motiverede og vil gerne bidrage, og det vil vi gerne hjælpe dem med, siger Varehuschef i Føtex, Morten Nyholm og håber, at praktikken kan resultere i flere fastansættelser.

Sprogpraktiken kombinerer arbejde med sprogundervisningen og idéen er, at det skal forbedre flygtningenes sproglige færdigheder, samtidig med, at de får en tilknytning til det danske arbejdsmarked.

– Du går på arbejde i en virksomhed, hvor du taler dansk, og så går du til undervisning bagefter, hvor du også taler dansk. Samtidig med du lærer sproget, lærer du også om det danske arbejdsmarked, og hvordan vi gør. Det er det, vi tror, der virker, siger Rikke Roikjær Jørgensen, der er virksomhedskonsulent i Gladsaxe Jobcenter.

Abdi Hakin Isse på 31 år kom til Danmark fra Somalia i september 2014 og har boet i Gladsaxe Kommune siden november 2015. Han har ikke arbejdet siden han kom til Danmark og har længe set frem til første arbejdsdag i Føtex’ frugt – og grønt afdeling.

– Jeg håber på at forstå flere ting og huske navne på frugter og grøntsager. Jeg er så glad, og jeg vil gerne arbejde hårdt, så jeg måske kan få lov til at blive her efter praktikken, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *