Forlænger salg af klippekort

Rejsekortet skal i følge planen gennemføre en opgradering af systemet i løbet af forsommeren. Direktørsamarbejdet mellem DSB, Movia, Metroselskabet og Trafikstyrelsen i hovedstaden har besluttet at forlænge salget af klippekort for at sikre, at systemopdateringen ikke kommer til at falde sammen med udfasningen af klippekort.

Kommerciel direktør i DSB Susanne Møch Koch siger:
– Det vigtigste for os er, at kunderne oplever en tryg overgang fra klippekort til rejsekort – så betyder det mindre at udfasningen af klippekort udskydes et par måneder.

Movia lover i en pressemeddelse, at kunderne til oktober møde et driftssikkert system i deres skifte fra klippekort til rejsekort. På det tidspunkt vil der også være en rejsekortsløsning til både institutioner og virksomheder, ligesom det vil være muligt at oprette en automatisk tank op aftale til rejsekort til børn.

Parterne har derfor valgt at fortsætte salget af klippekortet indtil 12. oktober 2014. Klippekort købt inden denne dato kan benyttes frem til 18. januar 2015, og ubenyttede klippekort kan refunderes indtil 11. oktober 2017.

Udskydelsen af udfasningen af klippekortet i hovedstaden får ingen betydning for kunderne i form af ændrede priser

Over 350.000 kunder i hovedstaden har allerede taget rejsekort i brug. På landsplan er der solgt mere end 670.000 rejsekort og gennemført 50 mio. rejser, siden rejsekort blev indført.

Rejsekorttaksterne i hovedstadsområdet vil fortsat svare til klippekortstaksterne og give mulighed for rabat på 20 % af klippekorttaksterne uden for myldretid.

Direktørsamarbejdet er ansvarlig for at fastsætte takster (inden for takstcirkulæret) og beslutte, hvornår klippekortet udfases.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *