Ny plan for Gladsaxes fremtid

Byrådet har med det overordnede tema ’vækst’ vedtaget ny planstrategi om den fremtidige udvikling i Gladsaxe.

Flere borgere og flere arbejdspladser. Det er det scenarie, der ligger bag Gladsaxe Kommunes nye planstrategi, som byrådet vedtog onsdag 23. august. Planstrategien beskriver fem områder, som Byrådet vil have fokus på i fremtidens Gladsaxe. Hovedtemaet i Planstrategi 2012 er vækst.

Nye muligheder og nye udfordringer
Med Planstrategi 2012 har Byrådet valgt at sætte fokus på Gladsaxe Kommune, som en by i vækst, og de muligheder og udfordringer, der følger med

– Udviklingen viser, at vores kommune er i vækst. Vi får flere borgere og flere arbejdspladser. Det giver nye muligheder, men også nye udfordringer. Med Planstrategien vil Byrådet skabe de overordnede rammer, der skal til, for at Gladsaxe kan styre væksten til gavn for virksomheder og borgere. Planstrategien er på et højt niveau og skal understøttes af mål og planer, der konkretiserer de enkelte områder, siger borgmester Karin Søjberg Holst (A).

Samarbejde på tværs
Den ny planstrategi peger på de udfordringer, der kan følge med, når en kommune er i vækst. En del af de udfordringer, som for eksempel øget pres på infrastrukturen og grønne områder, løses bedst i samarbejde med andre. Derfor peger planstrategien på et behov for øget samarbejde på mange fronter; i regionen, med nabokommuner, virksomheder, foreninger, borgere og interesseorganisationer.

Fokus på fem områder
Planstrategien sætter fokus på fem områder ’storby i vækst’, ’levende Gladsaxe’, Gladsaxe i forandring’, ’grønne Gladsaxe’ og ’klima i Gladsaxe’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *