Fald i antallet af tricktyverier

Et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune og Københavns Vestegns Politi om at få nedbragt antallet af tricktyverier i villaer og lejligheder har bået frugt.

Antallet af tricktyverier er i 2011 faldet med 63 procent i forhold til året før.

Gennem målrettet information til de ældre beboere, ansatte i ældreplejen og uddeling af postkort med gode råd, samtidig med en ekstra indsats fra den borgervendte efterforskning i Gladsaxe lokalpoliti og en særligt nedsat indbruds- og tyverigruppe, er det lykkedes at få nedbragt tricktyverierne i kommunen.

– Desværre er vi ikke sluppet af med alle tricktyverierne, for der bliver ved med at komme nye tilfælde, hvor disse ubehagelige og kyniske tyveknægte udnytter vores ældre og andre svage i kommunen. Derfor skal vi alle, politi, kommune, ældre medborgere og deres pårørende, blive ved med at gøre, hvad vi kan for at nedbringe antallet af tricktyverier endnu mere, hvilket denne aktuelle sag viser med al tydelighed, siger kriminalassistent Bent Nikolajsen fra Gladsaxe Lokalpoliti.

Sagen som kriminalassistenten henviser til fandt sted i starten af februar, da en 84-årig kvinde om eftermiddagen blev opsøgt på sin bopæl på Christianehøj af en gruppe tyve.

Tricktyvene – to mand og en kvinde -var kommet ind via lejlighedens uaflåste hoveddør, ligesom gadedøren ikke var aflåst eller forsynet med dørtelefon.

Den ene tricktyv henvendte sig til den ældre kvinde, mens de to andre var andet steds i lejligheden.

Den 84-årige kvinde talte dog så højt og vredt til tricktyven, at både en genbo og viceværten kom hende til undsætning, og tyvene tog flugten uden tyvekoster.

Fakta:
Anmeldelser af tricktyverier i Gladsaxe:
2009: 54 anmeldelser
2010: 78 anmeldelser
2011: 29 anmeldelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *