Gladsaxe underskriver fireårig kulturaftale

Gladsaxe Kommune har sammen med 25 andre kommuner i Region Hovedstaden skrevet under på en fireårig kulturaftale med Kulturministeriet, der åbner døren for helt nye muligheder for kulturaktiviteter i Gladsaxe.

Siden januar 2011 har Gladsaxe Kommune samarbejdet med 25 andre kommuner i Region Hovedstaden om at finde fælles fodslag i indgåelsen af en fireårig kulturaftale med Kulturministeriet. Kulturaftalen, også kaldet Kultur Metropol Øresund, bliver det første forpligtende samarbejde nogensinde på tværs af kommunerne i hovedstadsregionen.

Sammen om nye kulturmuligheder
– Det er fantastisk at vi i Gladsaxe med et forholdsvis begrænset økonomisk bidrag kan få andel i så mange kulturtilbud til vores borgere. Kulturaftalerne skaber muligheder for aktiviteter, som vi som enkeltstående kommune ikke ville have mulighed for at tilbyde vores borgere. Det er en stor fornøjelse at se, at så mange kommuner, på trods af forskellig størrelse og beliggenhed, alligevel kan og vil berige hinanden og udvikle nyt. Jeg glæder mig meget til at følge kulturaftalerne og håber, at institutioner og borgere tager godt imod de nye tiltag, siger formanden for Kultur-, fritids- og idrætsudvalget i Gladsaxe Kommune, Katrine Skov (A), der deltog i den højtidelige underskriftsseance.

Seks indsatsområder
Det foreløbige arbejde er mundet ud i ti meget forskellige projekter inden for seks indsatsområder: Festivaler og events, Institutioner på tværs, Unge og kultur, Børn og kultur, Kultur og fritid i det offentlige rum og Kreativ vækst.

Gladsaxe indgår i aftalen via tre udvalgte projekter, der har fokus på Kreative Børn, KOMON, et projekt om udvikling af motionsstier i kobling med kulturelle aktiviteter og den stedbundne kulturarv, og Mungo Park Teater Battle. Netop den lokale forankring og aktørernes rolle er et vigtigt element i aftalen. Ved at fokusere på kulturen i bred forstand og på borgerne er det hensigten at skabe kulturelle tilbud og events, der henvender sig særligt til de lokale borgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *