Få 60 procent rabat på din nye cykelhjelm

Ny kampagne skal få endnu flere til at spænde hjelmen. Fra i morgen kan borgere i Gladsaxe Kommune få 60 procent i tilskud, når de køber ny cykelhjelm. Kampagnen kører indtil det samlede tilskud på 400.000 kroner er brugt.

Fra 12. oktober får borgere i Gladsaxe 60 procent i tilskud, når de køber en ny cykelhjelm. Det er anden gang, at Gladsaxe Kommune laver en kampagne, der skal få flere til at bruge cykelhjelm. I foråret 2010 blev der langet 1400 cykelhjelme over disken hos cykelhandlerne i Gladsaxe i løbet af de fire uger kampagnen nåede at køre.

Tilskud får flere til at bruge cykelhjelm
Erfaringerne fra sidste års kampagne viser, at tilskud til cykelhjelme får flere til at spænde hjelmen, og dermed kommer færre alvorligt til skade, når de tramper i pedalerne. Risikoen for at få hovedskader nedsættes med 60 procent ved brug af cykelhjelm, og 10-15 danskere kunne hvert år redde livet, og omkring 1.000 cyklister kunne undgå alvorlige hovedskader, hvis alle brugte cykelhjelm. Halvdelen af alle alvorlige cykelulykker er hovedskader.

Gladsaxeborgere i cykelulykker
Ifølge Rådet for Sikker Trafik er Gladsaxe allerede blandt de kommuner, hvor flest cyklister bruger hjelm. Alligevel oplever cirka. 390 af Gladsaxes borgere hvert år at måtte en tur på skadestuen efter en cykelulykke.

Sådan får du tilskuddet på 60 procent
Tilskuddet får du direkte i butikken ved en reduktion i prisen. Alle der skal have en cykelhjelm med tilskud, skal møde personligt op i butikken og fremvise gyldig legitimation. For eksempel billedlegitimation, eventuelt suppleret med et sygesikringsbevis. Der bliver kun givet tilskud til køb af én cykelhjelm pr. borger og tilskuddet er maksimalt 300 kroner. Din nye cykelhjelm skal være CE-mærket og EN 1078 godkendt hos de cykelhandlere, der deltager i kampag-nen.

Kig efter kampagneplakaten
Kampagneplakaten hænger i butiksvinduet hos de cykelforhandlere, som er med i kampag-nen. Du skal derfor kigge efter kampagneplakaten i din cykelforhandlers vindue. For at sikre korrekt brug af din nye cykelhjelm hjælper forhandleren dig med at indstille hjelmen.

Du kan læse mere om cykelkampagnen på gladsaxe.dk/cykelhjelm. Her kan du også se en liste over de forhandlere der deltager i cykelkampagnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *