Passager fik bøde for ikke at udfylde køreskive

Stilladsmontør Jan Bossen fik en bøde på 3000 kroner da han i august sidst år var på vej på arbejde.

Han og en kollega var startet på 15 kilometers kørsel fra Søborg til Amager, da lastbilen med stilladser blev stoppet af politiet. Jan Bossen sad på passagersædet, imens hans kollega kørte bilen. Alligevel fik han en bøde på 3.000 kroner. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Han havde ikke udfyldt en køreskive og sat den i bilens kontrolapparat. Og politiet stod fast. Man skal udfylde en skive, hvis man har stort kørekort. Også selvom man kun er passager i firmaets lastbil.

Jan Bossen nægter at betale, fodi han blot var passager og hans fagforening 3F mener at politiet tolker reglerne forkert.

Sagen er derfor endt i retten, men her er den nu blevet udskudt på ubestemt tid. Ifølge 3F fordi EU reglerne kræver, at politiet beviser at Jan Bossen skulle være chauffør på lastbilen:

– Sagen er krystalklar. Det er op til anklagemyndigheden at bevise, at Jan Bossen ikke kun var passager, men var i førerhuset, fordi han skulle køre lastbilen. Det skyldes en ny formulering i EU’s forordning, som de danske regler skal følge, forklarer Jacob Forman, der er advokat for 3F.

Politiet skal nu tage stilling til, om man vil frafalde sagen, eller føre bevis for, at Jan Bossen havde til hensigt at køre lastbilen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *