Læserbrev: Har Danmark råd til ikke at give skattelettelser?

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev fra folketingskandidat for Liberal Alliance Lars Franyó.

Dagbladet BT har lige spurgt sit debatpanel om Danmark har råd til skattelettelser. Når man tænker på, at det danske skattevæsen efterlader færre lommepenge til borgerne end væsnerne i de lande vi plejer at sammenligne os med – og for den sags skyld og så lande vi ikke plejer at sammenligne os med – burde svaret være et temmelig indlysende ja, Danmark har naturligvis råd til at give borgerne skattelettelser!

Fejlen ligger i den opfattelse at det altid er synd for én eller anden – og som derfor nødvendigvis har brug for at ”samfundet” yder hjælp og støtte og jo længere man kommer til venstre i det politiske spekter jo tydelige bliver det, at det bliver færre og færre som skal betale til flere og flere.

Mærkeligt nok er de svage – iflg. Venstrefløjens definition – aldrig de syge, handikappede eller socialt udstødte, men derimod friske og rørige midaldrende som åbenbart er så ynkelige, at de skal have fred og ro til at kunne gå på golfbanen og betales af samfundet i stedet for at tjene deres penge selv – for da slet ikke at tale om alle børnefamilierne, som alle – igen iflg. Venstrefløjen – er umådeligt hårdt spændt for og som derfor, for at undgå at gå til grunde, må have støtte til dit og dat. Børnefamilier som i de fleste tilfælde har hus og have, 1 – måske 2 – biler, flere årlige ferierejser og gode pensionsopsparinger. Ikke ligefrem målet for uddeling af socialt betingede ydelser – snarere en appellering til middelklassegrådighed.

Det bør ikke være det offentliges opgave at betale ydelser til borgere som godt kan klare sig selv. Det er det desværre gået hen og blevet i Danmark. Derfor har vi verdens højeste skattetryk. Til skade vor vækst og arbejdsløshed.

Det ville tjene venstrefløjen til ære (og et par af de borgerlige partier må også gerne føle sig ramt), hvis de stillede krav til vælgerne om at vise større personligt ansvar for sin egen situation, i stedet for som nu at love mere velfærd (flere offentlige ydelser) betalt af den diffuse gruppe som går under betegnelsen ”de rige” – og som i bund og grund er… os alle sammen. Spørgsmålet er derfor ikke om Danmark har råd til skattelettelser. Spørgsmålet er om Danmark har råd til at lade være med at give skattelettelser.

Med venlig hilsen

Lars Franyó
Folketingskandidat
Liberal Alliance

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *