Politiet på hastighedskontrol

Foto: danfax.dk


Fra i dag mandag den 23. maj og frem til søndag den 29. maj gennemfører politiet en landsdækkende målrettet færdselskontrol rettet mod hastighedsovertrædelser.

Hastighedskontrollen skal støtte Rådet for Sikker Trafiks hastighedskampagne ”Mit Hjem – Din Fart?”, som startede i uge 18. Kampagnens mål er at øge opmærksomheden overfor de beboere, der har deres hjem langs vejene. Ni ud af ti beboere langs landevejene bliver generet af den høje fart og seks ud af ti er decideret bekymrede. Kampagnen skal bryde bilisternes vanetænkning og rutinekørsel, så de bliver mere bevidste om, at beboerne langs vejene er bekymrede over den høje fart. Læs mere om kampagnen på www.sikkertrafik.dk.

Kontrollen gennemføres på sædvanlig vis ved hjælp af patruljering, kontrolposter og ved hjælp af Automatisk Trafik Kontrol (ATK).

Ved den traditionelle hastighedskontrol i påsken blev der standset 8.180 køretøjer og der blev konstateret 6.273 forseelser. Der blev konstateret 5.331 hastighedsovertrædelser og 154 af disse var så grove, at de vil medføre betinget frakendelse af kørekortet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *