Gladsaxe uddanner eliteplejefamilier

Gladsaxe Kommune er gået sammen med fire andre hovedstadskommuner om at rekruttere og uddanne kommunale eliteplejefamilier til at tage sig af anbragte børn.

Danmark er et af de lande i Norden, som anbringer flest børn på institutioner. Med støtte fra Servicestyrelsen forsøger Gladsaxe, Herlev, Rødovre, Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommunernu at knække den kurve ved at uddanne kommunale eliteplejefamilier, der skal træde til, når behandlingskrævende børn skal anbringes væk fra hjemmet. De nye plejefamilier får børn i pleje, som ellers ville være blevet sendt på en institution eller et opholdssted langt fra deres lokale netværk

– Ved at uddanne kommunale plejefamilier kan vi beholde børnene tæt på det velkendte nærmiljø samtidig med, at børnene i en plejefamilie har bedre mulighed for at opbygge de nære og stabile voksenrelationer, som alle børn har brug for, siger Trine Græse (A), formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Gladsaxe Kommune.

Kommunen råder og vejleder eliteplejefamilierne
For at kunne løfte opgaven med behandlingskrævende børn får de nye kommunale eliteplejefamilier, som bliver ansat i én af de fem kommuner, fælles ansættelsesvilkår, efteruddannelse og både gruppe- og individuel supervision. Derudover får eliteplejefamilierne løbende støtte fra familieplejekonsulenten.

Treårigt udviklingsprojekt
De fem kommuner vil rekruttere de nye kommunale plejefamilier blandt familier der har erfaring med børn og unge og det er et ekstra plus, hvis familierne tidligere har prøvet kræfter som traditionel plejefamilie.Foreløbig er der er tale om et treårigt udviklingsprojekt, som Servicestyrelsen har givet midler til i forbindelse med lanceringen af Barnets Reform.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *