Læserbrev: Hvad vil De Radikale på “Den Røde Galaj”? – Åbent brev til Margrethe Vestager (R)

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Til debatredaktionen

Dagens gode nyhed i avisen var det at læse at Det Radikale Venstres leder Margrethe Vestager nu vil gå i dialog med regeringen om 2020-Planen. De Radikale skal roses for sammen med Liberal Alliance at være de eneste partier som reelt ønsker at tage fat om nældens rod og få foretaget nogle gennemgribende reformer for at få gang i væksten så landets virksomheder igen kan få fyldt ordrebøgerne så køen af arbejdsledige kan blive afviklet.

Det er derfor med stor undren, at man stadig må konstatere, at De Radikale hellere vil have Helle Thorning-Schmidt som kommende statsminister end Lars Løkke Rasmussen. Ved at pege på Helle Thorning-Schmidt som ny statsminister viser De Radikale at de hellere vil have den politiske dagsorden som S/SF ønsker af føre hvis de får regeringsmagten.

”Fair Plan” indeholder et forslag om ”millionærskat” – endnu en ekstra skat til de højtlønnede som med viden og initiativ er med til at skabe arbejdsplader og export. Så vidt jeg ved, er De Radikale imod – men tværtimod sammen med Liberal Alliance ønsker en nedsat skattebetaling af den sidst tjente krone. De Radikale vil ligesom Liberal Alliance gerne have afskaffet efterlønnen – og gerne i en fart. Det vil S/SF slet ikke høre tale om. Værre bliver det når man tænker på, at Enhedslisten forventes at få en nøglerolle overfor et rødt kabinet – og de skal nok forstå at tage sig betalt. Hvordan vil De Radikale forholde sig til det – vil de så stemme imod og bringe S/SF-regeringen til fald – og hvordan, hvis nu De Radikale har fået ministerposter, vil man så arbejde mod den politik man er gået til valg på for at fremme ”Fair Plan”?

Når alt kommer til alt, så ved Venstre og Konservative godt at efterlønnen er gift for væksten og at skattetrykket skal sænkes markant. Desværre spænder Dansk Folkeparti ben ved at være på tværs. Det skal man dog ikke være så bekymret for, for efter valget vil Liberal Alliance utvetydigt bakke op om en fortsættelse af den nuværende VK-regering – og regeringen ved godt at en sådan støtte koster indrømmelser til Liberal Alliance som støtteparti. Da Det Radikale Venstre tilsyneladende har ganske mange reformforslag som er meget lig hvad Liberal Alliance går til valg på, burde der derfor være langt større mulighed for De Radikale at få gennemført reformerne sammen med Liberal Alliance som støttepartier for en VK-regering, ved at pege på Lars Løkke Rasmussen som regeringschef efter det kommende Folketingsvalg.

Når De Radikale dybest set ønsker de samme reformer som Liberal Alliance for at få Danmark bragt på fode igen – hvorfor ønsker De Radikale så en S/SF-regering som på ingen måde vil imødekomme De Radiakels politik?

Med venlig hilsen

Lars Franyó
Folketingskandidat
Liberal Alliance
Adressen er redaktionen bekendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *