Stor interesse i Gladsaxe for at blive domsmand

Interessen i Gladsaxe for at fungere som domsmand i retssager har været stor. Særligt blandt unge i alderen 18-29 år er interessen for at blive domsmand stigende.

Grundlisteudvalget i Gladsaxe har netop sendt grundlisten med navne på 216 lokale borgere til Østre Landsret. Det er borgere, der har meldt sig til at være domsmand fra 1. januar 2012.

Ud fra listen vælger Landsretten cirka 40 personer, der skal deltage i straffesager i Landsretten, mens cirka 130-140 personer ventes udpeget som domsmænd i Glostrup Ret.

Flot andel med fremmed baggrund
Statistikken for den nye grundliste viser, at der både er et stigende antal unge og en flot repræsentation af borgere med fremmed baggrund. 8,1 procent af borgerne på listen har en fremmed baggrund. 6,9 procent af borgerne i Gladsaxe tilhører den gruppe.

På listen er 11 procent i alderen 18-29 år. Det er tæt på en fordobling i forhold til 2004, hvor 6 procent af borgerne på listen tilhørte denne aldersgruppe. I 2008 var andelen 9 procent.

Ikke plads til alle interesserede
Som noget nyt har Grundlisteudvalget valgt at annoncere efter interesserede borgere til den borgerliste, hvorfra man kunne komme på den endelige grundliste. Og interessen har været så stor, at ikke alle interesserede borgere kom på grundlisten, der også tæller personer udpeget via de lokale, politiske vælgerforeninger.

– Vi er meget tilfredse med at så mange har haft lyst til at påtage sig denne vigtige opgave. Vi er særligt glade for, at det er lykkedes at få så mange unge og danskere med fremmed baggrund til at melde sig, siger formanden for Grundlisteudvalget i Gladsaxe, Erling Schrøder (A).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *