Politi og Kommune til kamp mod tricktyverier i Gladsaxe

Københavns Vestegns Politi og Gladsaxe Kommune samarbejder om at komme et stigende antal tricktyverier mod ældre i kommunen til livs. De skyder kampagnen i gang med et temamøde for de ældre den 6. april.

Det er 12. februar 2011. Klokken er lidt over 13, og dørklokken ringer hos 87-årige Kirsten i Brøndby. Gennem dørspionen ser hun en ukendt kvinde stå i opgangen. Da hun åbner, siger kvinden, hun er hendes nye nabo. Kirsten vil ikke lukke hende ind, men kvinden får alligevel adgang og leder an ud til køkkenet. Forvirret sætter Kirsten sig. Kvinden taler og taler, plud-selig stikker hun af. Rystet står Kirsten med stue og soveværelse endevendt. Tøj og skuffer flyder, smykker og pung er væk. I dag ved Kirsten, at hun ikke skal åbne døren for en, hun ikke kender eller har truffet aftale med.

Undgå tricktyve
Antallet af tricktyverier i Gladsaxe Kommune er mere end fordoblet på to år. Det skaber utryghed. Derfor har Københavns Vestegns Politi og Gladsaxe Kommune sat en kampagne i søen målrettet kommunens ældre borgere og hjemmeplejen, der skal hjælpe de ældre til at undgå tricktyve i og uden for hjemmet.

– Tricktyve er snu og finder på mange påskud for at blive lukket ind, siger Bent Nikolajsen, Københavns Vestegns Politis Kriminalpræventive Sektion.

Flest tricktyverier forår og sommer
Tricktyveri sker hele året, men er værst i foråret og hen over sommer og sensommer. De arbejder typisk i grupper á to-tre personer, hvor en udgiver sig for at være en person, man normalt har tillid til. For eksempel en ny nabo, hjemmehjælper eller sygeplejerske. Inde afle-der vedkommende ens opmærksomhed, så de andre har frit spil til at lede efter værdier.

Temamøde 6. april
Det er disse personer, som Københavns Vestegns Politi og Gladsaxe Kommune har besluttet sig for at gøre livet surt for. Første skridt er et temamøde onsdag 6. april klokken 14.30 -16.30 i festsalen på Seniorcentret Kildegården, Kildebakkegårds Allé165 i Søborg. Her vil Bent Nikolajsen fra Københavns Vestegns Politi og Niels Larsen fra Københavns Politi holde oplæg og komme med gode råd til, hvordan du undgår tricktyveri.

Fakta
Antal anmeldelser tricktyveri i beboelse i Gladsaxe:

2008: 31
2009: 54
2010: 78

(Kilde: København Vestegns Politi, POLIS, 21.02.11)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *