Verdensborgeren og klimaet

Torsdag d. 17. marts er der debatarrangement med filosof Peter Kemp, hvor man kan få lejlighed til at blive klogere på hans teori om verdensborgeren og klimaet.

Som verdensborgere ser vi, at vi lever i et lokalt rum, der ikke består uden det globale rum, men vi erkender også, at verden som helhed, dvs. menneskeheden er betinget af de mange individuelle, lokale og nationale former for indsats til styrkelse og beskyttelse af det konkrete liv. Det er således gennem den enkeltes engagement og praktiske indsats, at vi bevarer en natur og en klode med gode livsbetingelser for hinanden og for kommende generationer. Derfor hører kampen om klimaet med til kampen om en verden forenet i verdensborgerskab.

Peter Kemp er professor emeritus i Filosofi ved Danmarks Pædagogiske Universitetskole i København (under Århus Universitet). Han er i Danmark mest kendt som samfundsdebattør og kronikør og for bøgerne Det Uerstattelige, en teknologi-etik fra 1991, Verdensborgeren som pædagogisk ideal fra 2005, og Den hvileløse Tanke. Filosofiske Essays fra 2007.

Debatarrangementet er et samarbejde mellem Gladsaxe Oplysnings Forbund og De Frivilliges Hus.

Info:
Debatarrangement: Verdensborgeren og klimaet v/Peter Kemp
Dato: Torsdag d. 17. marts kl. 19.00 – 21.30.
Sted: Aktivcentret, Telefonvej 8, Søborg
Gratis entré, men tilmelding nødvendig på telefon 44 98 35 79.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *