Topkarakter til kultur og idrætsfaciliteter

En undersøgelse af Gladsaxe Kommunes idrætsanlæg og aktivitetshuse viser, at 90 procent af brugerne er tilfredse med Gladsaxe Kommunes idrætsanlæg og aktivitetshuse.

Ni ud af ti brugere er tilfredse eller meget tilfredse med idrætsanlæggene og aktivitetshusene i Gladsaxe Kommune. Det viser en undersøgelse af idrætsanlæg og aktivitetshuse, som blev gennemført i november 2010.

Tilfredsheden forpligter
1.319 brugere deltog i undersøgelsen, der omfatter Aktivcentret, Borgernes Hus, Gladsaxe Sportscenter, Bagsværd Stadion og Bagsværd Svømmehal. Brugerne havde mulighed for at udfylde et spørgeskema på internettet og kunne også på det enkelte anlæg vurdere en række forhold som for eksempel åbningstider, caféforhold, rengøring og omklædningsforhold. Faciliteterne har mange tusinde brugere årligt og det kun er en del af det samlede antal brugere, der har besvaret undersøgelsen.

– Undersøgelsen giver et godt billede og overblik over brugernes vurdering af kommunens idrætsanlæg og aktivitetshuse. Det er rigtig positivt, at så mange er tilfredse med de eksisterende idræts- og kulturfaciliteter. Den tilfredshed forpligter os til fortsat at have fokus på brugernes ønsker og behov, siger Katrine Skov (A), formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget.

Aktivcentret og Borgernes Hus mest populære
Der er overordnet stor tilfredshed på hele området: Aktivcentret og Borgernes Hus ligger tilsammen højest med 97 procent tilfredshed, Svømmehallerne har samlet set 90 procent, mens udendørs- og indendørsanlæggene har en tilfredshed på omkring 85 procent.

Bedre og sundere caféer
Udover den store tilfredshed for anlæggene er der en række områder, som brugerne er mindre tilfredse med: Caféforholdene på Gladsaxes Kommunes idrætsanlæg og aktivitetshuse er med kun 47 procents tilfredshed et af de steder, hvor der er rum til forbedring. Brugerne efterspørger et både sundere og grønnere udvalg af mad og samtidig mindre friture og slik.

– Undersøgelsens tal og brugernes kommentarer i bekræfter os i, at indførelsen af ’det sunde koncept’ i caféerne og kioskerne på kommunens idrætsanlæg er vejen frem. Med caféen i Bagsværd Svømmehal har vi allerede etableret ’det sunde koncept’ og med den fremtidige café ved Gladsaxe Svømmehal kan vi komme brugernes ønsker om mere sund mad et skridt nærmere, siger Katrine Skov.

Rengøring og omklædningsfaciliteter trænger til forbedring
Der er andre områder, der trænger til en kærlig hånd. Kun 69 procent af brugerne er tilfredse med rengøringen, mens bade- og omklædningsforholdene har en tilfredshed på 62 procent.

– Undersøgelsen har givet os mulighed for at se brugernes ønsker, og vi har fået en række pejlemærker at handle efter. Selv om borgerne samlet set er en tilfredse med anlæggene, er der samtidig rum til forbedring på enkelte områder, siger Katrine Skov.

Behandles på udvalgsmøde 1. marts
Gladsaxe Kommune har analyseret resultaterne og er nu i gang med at udarbejde konkrete handleplaner for hvert enkelt af de 22 anlæg, som indgik i undersøgelsen. Målet er fortsat at sikre en høj tilfredshed, men samtidig at forbedre og udvikle de områder, der trænger til forbedring. Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget behandler undersøgelsen på udvalgsmødet 1. marts 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *