Responstid: 40 sekunder hurtigere i 2010

Foto: Politi.dk


Københavns Vestegns Politi er blevet hurtigere til at rykke ud.

Vagtcentralen hos Københavns Vestegns Politi modtager et 1-1-2 opkald om røveri, nu. Kapløbet med tiden starter, stopper først, når første patrulje er fremme. Hurtig udrykning er afgørende, når borgerne har brug for akut hjælp. Nye responstidstal for 2010 viser, at Københavns Vestegns Politi er hurtigere på pletten end i 2009.

Hurtigere i 2010
Det tager i gennemsnit otte minutter og fire sekunder, fra en borger ringer om akut hjælp, til en patrulje er fremme. Det viser årstal for Københavns Vestegns Politi i 2010. I 2009 var tiden otte minutter og 44 sekunder.

– 40 sekunder hurtigere er en klar forbedring, som i sidste ende kan betyde forskellen mellem liv og død, siger Chef for Beredskabet, Michael Kristiansen.

Responstiden i 2010 er næsten et minut under landsgennemsnittet på ni minutter, og næsten to minutter under de ti minutter, som er målet på landsplan.

Flest udrykninger
Responstiden skal også ses i forhold til, at Københavns Vestegns Politi er en travl politikreds. I 2010 rykkede politiet således ud til 1401 hastende politiopgaver.

– Vi har en gunstig geografi, men vi er også den politikreds i landet, som har flest akutte udrykninger, udtaler Michael Kristiansen.

De mange udrykninger og en tæt geografi betyder, at politiet har særlig fokus på sikkerheden.

– Vi skal hurtigt frem, men det må ikke ske på bekostning af borgernes eller medarbejdernes sikkerhed. Med det in mente afspejler vores responstid, at vi har et særdeles effektivt beredskab, fortsætter Michael Kristiansen.

Københavns Vestegns Politi og landets øvrige politikredse har målt responstider siden oktober 2008. Målet på landsplan er, at den årlige gennemsnitlige responstid skal være hurtigere end gennemsnittet af de tre foregående år. For Københavns Vestegns Politi betyder det en tid under 8,29 i 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *