Læserbrev: Statsministerens nytårsfortsæt

Gladsaxe Nyt har modtaget nedestående læserbrev.

Nytårsfortsætter er som bekendt kendetegnet af 2 ting:

1. De skal gælde for det nye år
2. Man har svært ved at holde dem

Når man ser på statsministerens nytårsfortsæt om at afskaffe efterlønnen, er det påfaldende så langmodig han er – først om 20 år skal vi forvente at efterlønnen er helt afskaffet. På den anden side: Så har statsministeren ikke lovet mere end han kan holde i det kommende år – men er det ikke lidt slapt af en statsminister, som gerne vil genvælges?

Når man tænker på, at hvis man troligt i 40 år ”sparer op” til at gå på efterløn ved at indbetale de 449,- kr. mdl. som ordningen koster, så har man i alt lagt kr. 215.520,- til side i nutidskroner. Det svarer stort set til godt og vel et enkelt års efterløn – og da efterlønnen for øjeblikket kan udbetales mellem man fylder 60 år og til man som 65-årig overgår til folkepension, kan man hurtigt se at man selv kun bidrager med ca. 1/5 af, hvad ordningen koster. Jeg tvivler på at selv den bedste pensionsordning kan give et så godt afkast at det kan give det 5-dobelte i afkast?

Det er derfor påfaldende at statsministeren ikke bare vil lade de store efterkrigsårgange, som i disse år kommer i efterlønsalderen, men også de helt ned til 45-årige fortsætte med i de næste mange år at kunne trække sig tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet upåagtet at de ikke er nedslidte. ”Snobberne” fra satireprogrammet ”Rytteriet” vil sikkert finde det rimeligt at pålægge de unge mennesker i dag at skulle betale til den velbjergede generation, som – uanset hvordan man vender og drejer det – stort set hele livet har haft medvind på cykelstien.

Efter Liberal Alliances opfattelse er det ikke bare uambitiøst – det er et generationstyveri.

Godt nytår.

Med venlig hilsen

Lars Franyó
Folketingskandidat
Liberal Alliance

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *