Stor anti-terror aktion på Mørkhøjvej

Politiet er i skrivendestund ved at ransage en lejlighed på Mørkhøjvej. Ransagningen sker efter anholdelser af fem personer, som mistænkes for terrorplaner mod Jyllands-Posten.

Fire mænd blev i dag anholdt, blandt andet i en lejlighed på Mørkhøjvej. Desuden er en person anholdt i Sverige.

Anholdelserne er sket efter længere tids overvågning og efterforskning, som som har været gennemført i tæt samarbejde mellem det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, og PET.

Tre af de anholdte mænd har bopæl i Sverige og er indrejst i Danmark natten mellem den 28. og 29. december. Det drejer sig om:

· En 44-årig tunesisk statsborger

· En 29-årig svensk statsborger, født i Libanon

· En 30-årig svensk statsborger, hvis oprindelsesland indtil videre er ukendt.

Den sidste af de anholdte har bopæl i Danmark. Det drejer sig om en 26-årig irakisk asylansøger.

Samtidig med anholdelserne i Danmark har de svenske myndigheder i Stockholm anholdt en 37-årig svensk statsborger af tunesisk oprindelse.

Der er i forbindelse med anholdelserne i Danmark gennemført ransagninger, hvorunder der blandt andet er beslaglagt plastic-strips, der kan anvendes som håndjern, samt en maskinpistol med tilhørende lyddæmper og skarp ammunition.

På baggrund af efterforskningen i sagen er det PET’s vurdering, at de anholdte var i færd med at forberede et terrorangreb rettet mod en avis, der efter PET’s opfattelse er Jyllands-Posten i København. Det er ligeledes vurderingen, at angrebet skulle have været gennemført én af de nærmeste dage.

Det planlagte terrorangreb er efter PET’s opfattelse afværget som følge af anholdelserne, og sagen fører derfor ikke til en ændret vurdering af terrortruslen mod Danmark, oplyser PET.

De anholdte er sigtet for forsøg på terrorisme efter straffelovens § 114, jf. § 21.

Det forventes, at der i morgen vil blive afholdt grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling i sagen. Efter retsmødet vil den fortsatte efterforskning af sagen blive gennemført af Københavns Vestegns Politi i tæt samarbejde med PET og de relevante svenske myndigheder. PET vil ikke udelukke, at der i forbindelse med den fortsatte efterforskning af sagen vil blive foretaget yderligere anholdelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *