Minimal saltning af veje og stier

Gladsaxe Kommunes saltlager er ved at være tomt, og næste leverance kommer tidligst 28. december. Derfor er saltningen af kørebaner og stier reduceret til et absolut minimum.

De meget lave temperaturer og problemer med at få leveret salt har gjort det nødvendigt at bringe saltningen af kørebaner og stier ned på et absolut minimum.

Det betyder, at der på kørebaner kun bliver saltet/gruset på strækninger med større stigninger, når der opstår problemer. Cykelstier bliver ikke saltet, men gruset. Snerydningen vil forsætte i normalt omfang på samtlige veje og stier.

Brug for meget store mængder salt
Den seneste tids hårde frostvejr og sne kræver meget salt, der samtidig kun har begrænset virkning. Rent teoretisk har salt en virkning ned til -21 grader celsius, men allerede ved temperaturer under -8 til -10 grader celsius, har saltet en meget ringe virkning. Derfor skal man ved de i øjeblikket meget lave temperaturer øge saltningen markant for at få en effekt. Det kræver også meget store mængder salt at fjerne fastkørt sne/is.

Problemer med leverancerne
Kommunen har, som alle andre kommuner, meget store problemer med at få leveret de bestilte mængder salt. Saltleverandøren havde lovet at levere salt den 25. december, men denne leverance er foreløbig blevet udskudt til tidligst den 28. december. Indtil da er det ekstra vigtigt at køre efter forholdene og køre hensynsfuldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *