Renoverer bosted for sindslidende for 60 millioner

Byrådet har bevilget knap 60 millioner kroner til ombygning af Nybrogård, et botilbud for 40 sindslidende. Ombygningen er led i en større renovering af 17 gamle og utidssvarende tilbud for handicappede, som Gladsaxe overtog fra Københavns Amt i 2007.

På Nybrogård, et idyllisk bosted for sindslidende ved bredden af Bagsværd sø, bor 40 beboere i dag på små værelser uden eget bad og køkken. Men med Gladsaxe Byråds beslutning om at bevilge knap 60 millioner kroner til renovering og ombygning af de gamle bygninger ved Bagsværd Sø, kan en del af beboerne se frem til at flytte til nye og tidssvarende boliger, som efter planen skal stå klar til indflytning i april 2012.

-Kommunerne bliver ofte kritiseret for ikke at løfte opgaven med at varetage omsorgen for mennesker med handicap. Det kan vi tilbagevise her i Gladsaxe, blandet med denne beslutning om at skabe tidssvarendende boligforhold for sindslidende på en tidligere amtslig institution, siger formanden for Forebyggelses- Sundheds-og Handicapudvalget, Susanne Palsig (F).

30 nye og moderne boliger
I dag har Nybrogård plads til 40 beboere. De skal nu bygges om til 24 lejligheder og seks midlertidige akut- og refugieboliger. Derfor har Gladsaxe Kommunes handicaprådgivning i foråret 2010 afholdt samtaler med alle beboere for at afdække de enkelte beboeres ønsker og behov, så alle beboere får et tilfredsstillende tilbud, herunder de, der ikke længere skal bo på Nybrogård efter ombygningen.

Bedre boliger til handicappede
Gladsaxe vil gerne skabe bedre boligforhold for handicappede og psykisk syge. Ombygningen af Nybrogård er et skridt på vejen i arbejdet med at renovere nogle af de 17 gamle og utidssvarende tilbud for handicappede, som Gladsaxe overtog fra Københavns Amt i 2007. Første skridt var Hjørnehuset, et botilbud for voksne autister.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *