Dømt for at betale unge piger for samleje

En 47-årig mand fra Søborg blev i går ved Retten i Glostrup idømt 4 måneders fængsel for at have betalt unge piger for samleje samt for at have tilbudt betaling for samleje.Det skriver Netavisen Sjælland.

Den 47-årige blev dømt efter straffelovens § 223a, som lyder; “Den, der som kunde mod betaling eller løfte om betaling har samleje med en person under 18 år, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.”.

Der var rejst tiltale for fem forhold af overtrædelse af § 223a, et forhold af adskillige forsøg på overtrædelse af § 223a samt besiddelse af tre sekvenser af børnepornografisk materiale.

Praksis vedrørende straffelovens § 223a er meget sparsom og retten har med denne afgørelse statueret, at en sag som denne skal koste en fængselsstraf.

Kontakt gennem internettet
Den 47-årige skabte kontakt til pigerne, der var 16-17 år, gennem internettet. Han benyttede forskellige profiler – og i en af dem angav han sin rigtige identitet, men en yngre alder, og her igennem tilbød han at yde betaling og være gavmild mod seksuelle ydelser. Endvidere benyttede han en profil, hvor han udgav sig for at være en pige, og gennem denne profil anbefalede han sig selv.

Den 47-årige erkendte forholdene og blev idømt 4 måneders fængsel, hvoraf 60 dage blev gjort betinget med vilkår og en prøvetid på 2 år. Han udbad sig betænkningstid om han vil anke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *