Lån en klimapistol og spar på varmeregningen

Siden 2009 har det været muligt for Gladsaxes borgere, gratis at låne en klimapistol i grønt IDÈcenter.

Klimapistolen viser med infrarødt lys, hvor i boligen, der er varmespild. For at imødekomme den stigende efterspørgsel fra borgerne, og samtidig gøre det muligt for virksomheder og boligforeninger i Gladsaxe at låne de eftertragtede klimapistoler har
grønt IDÈcenter nu indkøbt tre nye af slagsen.

– Isoleringen af vores huse er et vigtigt skridt i forhold til at energioptimere vores boliger og undgå energispild og dermed en unødvendig belastning af vores miljø. Netop nu står 20 personer på venteliste til at låne en klimapistol og det viser, at borgerne i Gladsaxe har fået øjnene op for, at det kan betale sig at efterisolere deres boliger. Både til gavn for miljøet, men også til gavn for deres pengepung, siger Pernille Bramstrup, der er klimamedarbejder i grønt IDÉcenter.

Kommunen klimasamarbejder med boligselskaberne
Gladsaxe Kommune er netop nu i gang med at etablere et klimasamarbejde med boligselskaberne for at hjælpe og motivere dem i gang med klimatiltag. Indkøbet af flere klimapistoler skal sikre, at boligselskaberne også har mulighed for at få glæde af tilbuddet om gratis lån af en klimapistol. Med klimapistolen, der måler temperaturen, der hvor man sigter, kan borgerne let finde frem til kuldebroer eller steder, hvor der er åbent ud til det fri.

Gladsaxes CO2- udledning skal mindskes 15 procent
Gladsaxe Kommune blev i august 2010 officielt klimakommune, og har blandt andet som mål at nedbringe CO2-udledningen fra boliger med 15 procent inden 2020. For at nå målet har kommunen nu indkøbt flere klimapistoler og etableret et klimasamarbejde med boligselskaberne. Begge tiltag skal motivere boligejerne til at investere i energioptimering af deres boliger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *