Første spadestik til Gladsaxes nye idrætshal

I går blev første spadestik til den nye Gyngemosehal taget. Hallen, som placeres i Gyngemosen ved den tidligere TV-Byen, får plads til nye og fleksible idrætsaktiviteter og åbner for brugerne i januar 2012.

Fra januar 2012 kan idrætsudøvere benytte den nye Gyngemosehal, som bliver opført i Gyngemosen ved den gamle TV-Byen. Den nye hal udføres som et nytænkt byggeri med store glaspartier i selve hallen. Multiidrætshallen skal være hjemsted for foreningsidrætten og den selvorganiserede idræt. Hallen kommer også til at rumme en fritids- og ungdomsklub, som kan udnytte hallens faciliteter. Det bliver en åben hal, hvor borgerne kan komme ind, uden at have booket en tid på forhånd.

Store vinduespartier til indre fælles hal
Gyngemosehallen er bygget op af flere blokke, som tilsammen skaber rammerne for den indre fælles hal. Via glaspartierne kan man fra blokkene se ned i selve hallen. For at skabe en sammenhæng med det udendørs område er der store overdækkede udendørs mødesteder omkring hallen, og samtidig er der flere steder glasvinduer, så man kan se ind i hallen, og omvendt.

Fleksibilitet og nye forhold for gymnasterne
Hallen er fleksibel, så rummene kan ændres efter behov. For eksempel fra legerum om dagen til bordtennissal om aftenen. Der bliver desuden skabt nye forhold for de forskellige gymnastikdiscipliner. Blandt andet bliver der etableret specielle springbaner og gulve til gymnasterne. Der skal også være plads til et fitnessrum, aerobicsal og yoga i den nye idrætshal. Motionister, som ikke er medlem af en forening kan også bruge hallen. For eksempel kan løbere benytte omklædningsfaciliteterne, og låse deres tøj ind i skabe i hallen, når de har lyst til en løbetur i Gyngemosen. For Enghavegård Skole betyder det, at idrætsundervisningen kan foregå med helt andre muligheder end tidligere. Gyngemosehallen kan også danne ramme om forskellige idræts- og kulturbegivenheder.

Byggeri med to års forsinkelse
Naturfredningsforeningen i Gladsaxe har ellers forsøgt at sætte en stopper for byggeriet af multiidrætshallen. Men i marts i år afviste Naturklagenævnet alle klager, og derfor har Gladsaxe Kommune med to års forsinkelse sat spaden i jorden til den planlagte motions- og idrætshal i Mørkhøj.

Hoffmann og BBP Arkitekterne opfører hallen
Det er entreprenørvirksomheden Hoffmann, som i samarbejde med BBF Arkitekterne står for opførelsen af hallen i Gyngemosen. Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget blev i sidste uge præsenteret for det endelige projekt, og de sidste streger er blevet til i samarbejde mellem brugerrepræsentanter og kommunens ejendomsafdeling.

Gladsaxe Kommune har fået lånegaranti til projektet fra staten som led i regeringens bestræbelser på at sætte skub i byggeriet for dermed samtidig at sætte skub i samfundsøkonomien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *