Glade Narsaq-elever på rådhusbesøg

I disse uger er 23 børn fra Gladsaxes grønlandske venskabsby Narsaq på besøg.

Børnene blev i onsdags officielt modtaget på Gladsaxe Rådhus af borgmester Karin Søjberg Holst (A).

Borgmesteren holdt en tale og uddelte gaver til gæsterne og deres værtsfamilier, der repræsenterer syv skoler i Gladsaxe Kommune. Narsaq-eleverne sluttede af med at synge Narsaq-sangen af Henrik Lund. Bagefter blev der taget gruppefoto sammen med borgmesteren og der blev budt på et let traktement i rådhushallen.

Kulturudveksling og sprogundervisning
Det er 11. gang, at det store udvekslingsprojekt mellem 7. klasses elever fra Gladsaxe og 8. klasses elever fra Narsaq Skole finder sted. Et af målene med projektet er at styrke de grønlandske elevers danske sprog. I år har de fået intensiv danskundervisning på Marielyst Skole. Et andet vigtigt mål er kulturudvekslingen mellem de unge. Under besøget, som strækker sig over fem uger, har de fået mange spændende oplevelser både under den private indkvartering i Gladsaxe-familierne og ved besøg i blandt andet Tivoli, Planetariet og Rundetårn.

På genbesøg i Narsaq
Udvekslingen bliver afsluttet til april næste år, hvor elever fra Gladsaxe tager på genbesøg i Narsaq. Her skal de på lejrskole i 14 dage og opleve den grønlandske kultur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *