Ældre kommer hurtigt hjem fra hospitalet

Færdigbehandlede Gladsaxe-borgere undgår ventetid på hospitalet. Kommunens særlige plejepladser sikrer, at ældre patienter kommer hurtigt hjem i trygge rammer.

Ældre borgere i Gladsaxe behøver ikke at være bekymrede for at ligge og vente på en hospitalsgang, hvis de en dag bliver indlagt på hospitalet. Gladsaxe Kommunes midlertidige plejepladser betyder kortere hospitalsophold blandt ældre borgere.

-Når vi sammenligner os med andre kommuner, kan vi se, at vi ligger i toppen, når det gælder om at undgå ventedage på hospitalet, siger formand for Seniorudvalget i Gladsaxe Erling Schrøder (A).

Har afsat ressourcer
Det er en målrettet satsning på midlertidige plejepladser til færdigbehandlede patienter, der har givet pote i Gladsaxe Kommune.

-Vi har helt bevidst valgt at afsætte de nødvendige ressourcer til denne opgave. Det er ikke rart for den ældre at ligge på hospitalet, så det er et spørgsmål om den service, vi yder til nogle af de svageste ældre i hjemmeplejen. Det er bedre at komme til sin hjemby og få pleje i faste og trygge rammer, end at opholde sig på et stort hospital, siger Erling Schrøder.

60 midlertidige plejepladser gør forskellen
Tal fra Region Hovedstaden viser, at en patient i hovedstadsområdet gennemsnitligt venter 7,7 dage, før patienten kan komme hjem fra hospitalet. Gennemsnittet for Gladsaxe-borgere er 2,7 ventedage. Den lave ventetid skyldes 60 midlertidige plejepladser i Gladsaxe Kommune. Plejepladserne er målrettet borgere, der skal hjem fra hospitalet, eller borgere der er hospitalstruede. 10 pladser er akutpladser, hvor borgeren selv kan ringe og indlægge sig.

Træning, støtte og pleje
På de midlertidige plejepladser kan borgerne få træning og pleje samt støtte til enten at få hverdagen til at fungere igen ovenpå det sygdomsforløb, som har været årsag til hospitalsindlæggelsen, eller som forebyggelse mod indlæggelse på hospital. Derudover har Gladsaxe Kommune åbnet et genoptræningscenter med plads til døgngenoptræning af 20 borgere, der, f.eks. efter blodprop, knoglebrud eller anden svækkelse, har behov for at indgå i et intensivt og målrettet træningsforløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *