Hårdtpumpet hip hop fra Senegal

Tre af Senegals bedste rappere optræder under navnet ”Wohaa Its Dakar” på Høje Gladsaxe bibliotek tirsdag den 7. september. Koncerten er en del af ”Thorasminde on Wheel” programmet.

Vildtvoksende hip hop-miljø
Senegal har et vildtvoksende hip hop-miljø centreret omkring hovedstaden Dakar, og de tre rappere Matador, Xuman, Fatim repræsenterer den absolutte frontlinje i Senegals hip hop kultur.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med My World IMAGES festivalen som afholdes fra 26. august – 12. september. Koncerten er samtidig en del af Gladsaxe kommunes ”Thorasminde on Wheel” program, der flytter kunst og kultur ud af kunsthusene og tilbyder borgerne en kulturoplevelse, dér hvor de befinder sig i deres hverdag.

Om ”Wohaa Its Dakar”
Gruppen består af Matador, Xuman, Fatim, alle fra Senegal. ”Wohaa Its Dakar” præsenterer et udpluk af den absolutte front i Dakars enorme hiphop-miljø. “Wohaa Its Dakar” er et kavalkade-agtigt liveshow, hvor rapperne optræder i stadig nye konstellationer.

Fatim er en af Dakars kendteste MC’er – et klart hit på Senegals vildtvoksende hiphop-scene. Fatim har markeret sig stærkt som kvindelig rapper i et traditionelt mandsdomineret miljø, og har samarbejdet med flere af landets største navne som Waa BMG 44.

Matador er mangeårigt medlem af gruppen Waa BMG 44, der var pionérer på landets pulserende hiphop-scene tilbage i 1990’erne. Matador har selv været en af pionererne inden for hardcore hiphop, en undergenre inden på Senegals mangfoldige hiphop-scene. Matador er kendt for sin aggressive vokal og høje tempo.

Xuman fra gruppen Pee Frois er blandt de senegalesiske hip hoppere, som blander sig i den politiske debat. Han rapper på wolof og når ud i hver en krog af samfundet med sine tekster om de arbejdsløse og fattige unge, som han opfordrer til at engagere sig politisk. Xuman blev født i Elfenbenskysten men voksede op i Senegal, hvor hans musik i dag kører non-stop på radio og tv.

Info:
Koncert: Wohaa Its Dakar
Dato: tirsdag d. 7. september kl. 16 – 17.
Sted: Høje Gladsaxe Bibliotek, Høje Gladsaxe Torv 2
Gratis billetter kan hentes på Høje Gladsaxe Bibliotek fra den 31. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *