Mærk verden med Karen Mukupa og Caroline Henderson

Caroline Henderson, foto: José Luis Alcaine. Karen Mukupa, pressefoto

Caroline Henderson, foto: José Luis Alcaine.Karen Mukupa, pressefoto

Caroline Henderson og Karen Mukupa er de musikalske hovednavne, når Aktivcentret slår dørene op til Gladsaxe Integrationsfestival lørdag d. 2. maj.

Festivalen byder på levende musik fra både etablerede danske kunstnere og lokale musikspirer, spændende mad, indtryk og udtryk fra fjerne kulturer.

– Med en integrationsfestival ønsker vi at hylde mangfoldigheden, og hvad det tilfører et samfund. Men det handler også om at snakke om de udfordringer og sammenstød, det kan give, når mennesker med meget forskellige kulturer og værdier skal fungerer sammen, siger formand for Gladsaxes Integrationsråd Martin Karbech Mouritsen.

Mukupa og Henderson
Dørene åbnes klokken 11.00 hvor også boderne åbner. En time senere vil borgmester Karin Søjberg Holst officielt åbne festivalen. Klokken 13 går Karen Mukupa og band på scenen i Drop-Inn Caféen og en time senere optræder Karoline Henderson og trio på Store scene.

Også lokale musik- og dansegrupper vil vise, hvad de kan. Blandt andet i skikkelse af Grupo Cultural des Andes, danse- og sanggruppen Punjabi Association og Gladsaxe Musikskole, der optræder med hele tre bands. Der vil også være opvisning i Tai Chi.

Blodbrødre og dialogrum
Dagen igennem vil der også være både debatteater og dialogrum. Debatteatret Blodbrødre vil sætte vores sædvanlige forestillinger om, hvem der mener hvad, til diskussion.

I festivalens Dialogrum vil Integrationsgruppen fra De Frivilliges Hus sætte spot på hvad nydanske og gammeldanske kvinder har til fælles, samt hvordan et stærkt tværkulturelt samarbejde blev til en halv million kroner til ofrene for krigen i Gaza. Dialogrummet vil også vise resultaterne fra det forebyggende arbejde i Høje Gladsaxe.

Kina i Søborg
I Aktivcentrets fællesrum, kan man få smagsprøver fra fjerne egne og i de mange boder kan man dagen igennem kunne gå på opdagelse blandt et væld af kulturelle foreninger, heriblandt ”Somalisk familiegruppe i Værebro”, ”Humar Nasar, kunst med pakistanske rødder” og ”Kina i Søborg”.

Gladsaxe Integrationsfestival 2009
Dato: Lørdag d. 2. maj kl. 11-16
Sted: Aktivcentret, Telefonvej 8, Søborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *