Skolestart: 215 bøder i den første uge

Foto: Politi.dk


Københavns Vestegns Politi gennemførte 22 kontroller ved politikredsens skoler under sidste uges skolestart. 164 fartsyndere kan se frem til et efterspil

Under kontrollerne standsede betjentene i alt 199 køretøjer og udskrev bøder for 111 forseelser. Af dem var 60 fartsyndere, der blev målt med laser, fire snakkede i mobiltelefon og 18 kørte uden sele.

En automatisk hastighedskontrol placeret på skoleveje fotograferede ikke mindre end 104 fartsyndere i for høj hastighed nær en skole. De kan nu se frem til en bøde med posten.

Derudover blev der udstedt 19 bøder for andre mindre forseelser.

Påkørte politimotorcykel
Fredag morgen den 13. august kl. 07.55 blev en 44-årig mor standset af en motorcykelbetjent på Skolesvinget ved Høje Gladsaxe Skole med to børn uden sele. Det udløste en bøde på 1.000 kroner og et klip i kørekortet. Da kvinden kørte videre, påkørte hun ved et uheld politimotorcyklen, som væltede. Nu venter der hende også et erstatningskrav for skrammer på den.

Børn uden sele
I alt konstaterede færdselsbetjentene 10 børn, som ikke var spændt fast under kørslen.

– 10 børn uden sele er 10 for mange, men generelt må jeg sige, at langt de fleste forældre spænder deres børn godt fast, siger leder i færdselssektionen politikommissær Per Hansen.

Kontrollerne fortsætter til og med fredag den 20. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *