Læserbrev: Claus Hjort Frederiksen tager fejl

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Forgangne uge blev jeg så glad, da jeg læste at finansminister Claus Hjort Frederiksen nu var indstillet på, at indkomstskatterne skulle sænkes for at undgå at Danmark kommer bagud i konkurrenceevne. Nu vil det måske nok være for meget at det gode, hvis man gik og troede at CHF mente at nedsættelser af de rekordhøje danske skatter skulle være den første og vigtigste sag Folketinget skulle kaste sig over når sommerferien er forbi. CHF lod da også hurtigt forstå at det først skal være om 20 år…!!! Hvis det er Finansministerens måde føre Statsminister Lars Løkke Rasmussens vision om at Danmark i år 2020 skal være blandt de 10 rigeste lande i verden ud i livet, bør statsministeren hurtigst muligt se sig om efter en ny finansminister, for hvis skatterne først om 20 år skal sænkes, skal vi være glade, hvis Danmark stadig er blandt de 50 rigeste lande i verden – ikke mindst fordi mange af de lande vi normalt sammenligner os med er godt i gang med at lette skattetrykket for deres borgere og virksomheder.

At skattetrykket er af altafgørende betydning for om folk udefra vil komme til det kolde nord for at yde en arbejdsindsats gav Socialdemokraterne i samme uge et lysende klart eksempel på, da de vil fastholde at udenlandske fodboldspillere fortsat skal kunne benytte ”Forskerskatteordningen” ved at kun at skulle betale 33% i skat i en 3 årig periode, for, som socialdemokraterne så rigtigt pointerede det, fodbold er en vigtig del af dansk kulturliv – underforstået at skal kampene på de danske stadions have en så høj kvalitet, at publikum fortsat vil komme og se dem, er man nødt til at kunne tilbyde de udenlandske spillere, der er med til at højne niveauet, en løn som kan konkurrere med, hvad de vil kunne få ved at spille for en udenlandsk klub – og så vil dansk klub fodbold måske kunne udvikle sig til andet og mere end en parentes i international sammenhæng (på samme måde som exporterhveret er altafgørende for den danske velstand)?

Netop ”Forskerskatteordningen”, der blev indført under Schlüter-Regeringen i 1980’erne, er i bund og grund en ubetinget tilståelse af, at de danske skatter er for høje, når man ser sig nødsaget til at kunne tilbyde tilflyttende specialister det modsatte af, hvad man tilbyder danske kollegaer – nemlig at betale 1/3 i skat og beholde 2/3 til sig selv mens langt de fleste danskere forsat skal betale topskat og derved betale op i mod 2/3 i skat og kun beholde 1/3 selv.

For få år siden var Danmark på top 10-listen over de rigeste lande i verden. I dag er Danmark dumpet ned på en 13. plads med en sikker kurs nedad. Hvis den kurs skal ændres må både regering og den venstreorienterede opposition se i øjnene at skatter og afgifter hverken skal blive på det nuværende niveau i de kommende 20 år eller sættes op. De skal sættes ned. Jo mere og jo hurtigere des bedre.

Lars Franyó
Folketingskandidat
Liberal Alliance

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *