Fem unge har fået dom for røverier

Københavns Vestegns Politi har siden december sidste år efterforsket en række røverier og røveriforsøg. Nu er fem mænd blevet idømt kombinationsdomme for tre røverier og to røveriforsøg mod forretninger i Mørkhøj og Brønshøj.

Sagerne kort
Den 21. december sidste år gik en 15-årig mand fra Brønshøj ind i en bagerforretning på Mørkhøjvej, hvor han forsøgte at aftvinge personalet kontanter – hvilket mislykkedes. Han løb efterfølgende fra stedet, men kort efter indfandt han sig på en tankstation på Mørkhøjvej, hvor han ligeledes forsøgte at aftvinge personalet kontanter. Det mislykkedes også, idet personalet låste døren og tilbageholdt ham indtil politiets ankomst.

Den 15-årige sagde til politiet, at han var blevet tvunget til at forøve røveriforsøgene af to mænd, som han kun kendte af udseende.

Under politiets efterforskning lykkedes det at identificere de to mænd, der havde tvunget den 15-årige til at forøve røverierne. Politiet anholdt dem, og de blev sigtet for ulovlig tvang og medvirken til røveri. De to mænd, der viste sig at være to 16-årige fra Brønshøj, blev efterfølgende varetægtsfængslet. De erkendte ulovlig tvang, og i juni fik de hver en kombinationsdom på 1 år, hvoraf de 8 måneder blev gjort betinget.

Den 15-årige, der blev tvunget til at forøve røverierne, fik den mildeste dom, man kan få – nemlig en dom uden straffastsættelse, hvilket skyldtes, at han var blevet tvunget til at udføre røverierne.

Den 2. januar i år gik to maskerede mænd ind i et supermarked på Rybjerg Allé, hvor de truede med en hammer for at få kontanter – de fik 733 kr. Udenfor forretningen afventede en medgerningsmand på en knallert, som de alle tre flygtede fra stedet på.

Dette gentog sig den 3. januar 2010, hvor de to maskerede mænd indfandt sig på en tankstation på Mørkhøjvej. De truede igen med en hammer og fik denne gang et udbytte i form af nogle poser slik – men ingen kontanter, da kasseapparatet ikke kunne åbnes. Også i dette tilfælde, afventede medgerningsmanden på en knallert, som de flygtede fra stedet på.

Det sidste tilfælde var den 10. januar 2i år. Igen indfandt de to maskerede mænd sig – denne gang i et supermarked på Frederikssundsvej i Brønshøj, hvor truslen med hammeren gav mændene et udbytte på 15.900 kr. Som i de to andre tilfælde stak de af på den ventende knallert.

Politiets efterforskning
Politiets efterforskning af sagerne førte til en anholdelse af to 15-årige mænd fra Brønshøj. De to anholdte, der blev varetægtsfængslet den 24. marts, erkendte røverierne og blev den 2. juli idømt kombinationsdomme på 1 år og 9 måneders fængsel og 1 år og 3 måneders fængsel. Den sidste medgerningsmand blev anholdt og varetægtsfængslet den 28. april, og han blev den 8. juli idømt en kombinationsdom på 2 års fængsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *