Læserbrev: Er 12 minutter nødvendige?

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Makkerparret Helle Thorning og Villy Søvndal har en vision om at de kan føre Danmark frelst igennem krisen ved at lade højtlønnede betale mere i skat og ved at alle skal arbejde 12 minutter mere hver dag (for at kunne betale skat for yderligere 12 minutters arbejde).

Det er jo alt sammen meget godt, hvis virksomhederne havde fulde ordrebøger. Men det har de ikke. Hele økonomien kører mere eller mindre i tomgang. De danske arbejdspladser flytter udenlands fordi omkostningerne (lønninger, grønne afgifter og andre skatter) er langt lavere i lande med langt højere bjerge og der er rundt regnet mellem 150.000 og 200.000 danskere, der hellere end gerne ville have noget at rive i. Det får de bare ikke så længe de, der er på arbejdspladserne skal arbejde mere – og derved ikke giver plads for nyansættelser… altså til folk der går fra offentlig forsørgelse, der er udgifter for samfundet, til at blive gode skatteydere, der bidrager til samfundet.

Tidligere på foråret skrev aviserne om slagterierne, der lukkede i Danmark fordi omkostningerne var for høje i forhold til vore nabolande. Det betød at flere tusinde medarbejdere blev sagt op. For kort tid siden meddelte stifteren af Saxobank, Lars Sejr-Christensen, at han fraflytter Danmark pga. en forfejlet finans- og skattepolitik. Vi kan så bare være glade for at han forinden skabte en stor arbejdsplads her i landet i stedet for i Schweiz og senest har aviserne skrevet om den danske bildesigner Henrik Fisker, der startede sin karriere hos BMW og Aston Martin, nu åbner sin fabrik i USA med fremstilling af de mest moderne og fremtidsorienterede hybrid- og elbiler. Henrik Fisker har tidligere udtalt til Børsen, at med den bil- og indkomstbeskatning man fører i Danmark skal man ikke skal man ikke forvente at han kommer hjem igen. Det er svært ikke at have forståelse for hans synspunkt, når man skal betale omkring 3,5 mio. kr. for en Aston Martin i Danmark. En bil der i realiteten kun koster ca. 1 mio. kr. før afgifter. Det kræver at man skal tjene ca. 10 mio. kr. før betaling af indkomstskat før man kan sætte sig bag rattet af sin drømmebil. I langt de fleste af de lande vi normalt sammenligner sig med, skal man kun tjene under 1,5 mio. for at kunne købe en tilsvarende Aston Martin.

Nu forventer Henrik Fisker så at hans nye fabrik i løbet af højst et par år skal fremstille over 100.000 nye biler om året. Det kræver naturligvis en hel del medarbejdere. Tænker Thorning og Søvndal ikke på, at en sådan fabrik med en masse arbejdspladser lige er det vi står og mangler i Danmark? En virksomhed, der, hvis den blev lagt i her til lands, kunne gøre et stort indhug i rækken af ledige?

Det der er brug for er ikke højere skatter og afgifter. Tværtimod: Hvis man satte indkomstbeskatningen ned til samme niveau som i den øvrige vestlige verden (max. 40%) og fik halveret selskabsbeskatningen, så var vi kommet et godt stykke vej til at gøre det attraktivt at flytte til Danmark og starte virksomhed op – og når registreringsafgiften på biler bliver afskaffet én gang for alle, lige som i udlandet, er den næsten helt hjemme.

Hvis Helle Thorning og Villy Søvndal forstod det, så behøvede de ikke at bede om at vi arbejdede mere for at kunne betale mere i skat, for så var rækken af ledige blevet så lille, at skatteyderne ikke have nær den omkostning det er at forsørge arbejdsløse på dagpenge eller kontanthjælp.

Lars Franyó
Folketingskandidat
Liberal Alliance

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *