Danskerne dummer sig ved grillen

Antallet af alvorlige grillulykker er eksploderet siden sidste år.

Der mangler tålmodighed ude omkring grillstederne i sommerlandet, og det har resulteret i en stigning af alvorlige brandsårstilfælde.

Børnene er sultne, og der er dækket op i sommervarmen. Grillen er længe om at blive varm, og det er fristende at springe over hvor gærdet er lavest og bruge spritten for at få gang i ilden.

Tit og ofte med en farlig eksplosion til følge. Rigshospitalets brandsårsafdeling har i år oplevet en stigning i tilfælde af grillulykker og grunden er klar.

– Folk bruger tændvæske på en uhensigtsmæssig måde og en tændingsvæske, som de ikke bør bruge – nemlig sprit. Sprit har den ulempe, at jo varmere den er blevet af at stå i solen, jo mere eksplosiv bliver den, når man tænder den, siger chef for Rigshospitalets Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling Bjarne Alsbjørn til Newspaq.

Klinikken har alene i år oplevet 10-15 større tilfælde af grillskader, hvilket er en stigning i forhold til sidste år på samme tid.

– Der sker personskader ved de her eksplosioner ret tit. Vi ser kun de mest alvorlige her, men det er mit indtryk, at der er ret mange af de her grillskader ude omkring på skadestuerne, siger Bjarne Alsbjørn.

Bjarne Alsbjørn råder folk til aldrig at bruge sprit ved grillen og altid at have en spand med kold vand klar, når der er tændt op.

Sidste år blev i alt 19 brandsårspatienter med grillskader fragtet til Rigshospitalet med helikopter fra maj og til udgangen af juli. I alt modtog afdelingen 82 patienter med større grillskader i hele perioden, hvilket også var en stigning fra 2008.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *