Gladsaxe har fået sin første CO2-handlingsplan

CO2-handlingsplan skal nedbringe CO2-udledningen i Gladsaxe Kommune med 25 procent over de kommende 10 år.

Gladsaxe Byråd har netop vedtaget sin første CO2-handlingsplan. Planen indeholder en lang række forslag til initiativer, der, hvis de gennemføres, forventes at kunne nedbringe CO2-udledningen i kommunen med 25 procent de kommende 10 år.

– Denne plan er både ambitiøs og realistisk. Den er et rigtig godt værktøj til, hvordan vi kan nedbringe CO2-udledningen på en måde, så vi får så meget som muligt for pengene, siger formanden for Miljøudvalget Cheri-Mae Williamson (B).

Mange gode høringsforslag
CO2-handlingsplanen har netop været i høring og det resulterede i 33 forslag til ændringer. De handlede hovedsagligt om målene, energirigtigt byggeri og trafik, og mange ønskede at målene skulle sættes højere.

– Det er emner, som der er rigtig mange meninger om. Jeg nu glad for, at det er lykkedes at opnå en så høj grad af enighed i Byrådet om de foreløbige målsætninger, som vi har fremsat med denne plan, siger Cheri-Mae Williamson.

Lægger op til samarbejde
Planen dækker både Gladsaxe Kommune som geografisk område og som organisation. Derfor er der mange aktiviteter, som skal gennemføres i samarbejde med borgere, boligselskaber og virksomheder.

CO2-handingsplanen skal revideres efter to år for at sikre, at den tilpasses den udvikling som løbende sker på området de kommende år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *