14 påvirkede bilister anholdt

Foto: danfax.dk

Foto: danfax.dk


Færdselskontroller på Vestegnen medførte et stort antal sigtelser mod bilister, som kørte påvirkede rundt eller ikke havde førerret.

Fredag den 11. juni fra kl. 19 til 01.30 holdt en større styrke færdselsbetjente fra Københavns Vestegns Politi i samarbejde med Skat og bilinspektør i alt 10 kontroller rundt om på den københavnske vestegn.

Trods omskifteligt vejr fik betjente og skattefolk travlt – i alt 1.285 biler blev standset og kontrolleret.

Af dem blev 11 førere anholdt for spirituskørsel og tre for kørsel under bevidsthedspåvirkende stoffer.

– Jeg er overrasket over, at vi på få timer træffer så mange påvirkede bilister, siger lederen af kontrollerne, politikommissær Per Hansen.

Politikommissæren undrer sig også over antallet af bilister uden førerret. Ikke mindre end 18 gange måtte betjentene udstede en bøde på den konto. Straffen er 5.000 kroner første gang og kan ende i frihedsstraf, hvis man bliver ved.

En blev taget i at føre bil, selvom han var frakendt førerretten, og 12 havde ikke fået kørekortet med under kørslen.

Politifolkene kunne desuden notere en stribe andre overtrædelser, blandt andet 53 uden sele, to uden styrthjelm, to førere med håndholdt mobiltelefon og en lastbil med overlæs. Fire fik et klip i kørekortet.
Derudover traf betjentene en eftersøgt mand, der blev anholdt.

Bilinspektøren indkaldte ti biler til syn og klippede pladerne på tre på grund af fejl og mangler.

Skat tog to biler i bevaring til vurdering for registreringsafgift og undersøger en håndfuld bilisters beskatningsforhold med hensyn til de biler, de kørte i.

Kontrollerne blev foretaget på Ågerupvej i Ballerup, Sengeløse, Taastrup Hovedgade, Bagsværdvej, Søborg Hovedgade, Hovedgaden i Hedehusene og på Hvidovrevej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *