Festlig Verdenskulturfestival i Aktivcentret

På lørdag bydes der på et væld af musik, dans og alverdens boder, når der er Verdenskulturfestival i Aktivcentret.

Aktivcentret er lørdag 12. juni omdannet til et mangfoldigt mekka af musik, boder og dans, når Gladsaxe Verdenskulturfestival 2010 løber af stablen. Borgmester Karin Søjberg Holst åbner officielt festivalen klokken 12, men allerede fra klokken 11 er der fuld af liv ved festiva-lens mange boder. Alle er velkomne og der er gratis adgang.

Festligt kulturmøde
Verdenskulturfestivalen bliver afholdt for at røre op i Gladsaxes store smeltedigel af forskelli-ge kulturer og lade kunstnere, kulturorganisationer og borgere mødes i en festlig ramme.

– Verdenskulturfestivalen 2010 hylder mangfoldigheden i Gladsaxe og vi håber, at festivalen kan være med til, at fremme forståelsen mellem borgere med forskellig kulturel baggrund, siger formand for Integrationsrådet, Martin Mouritsen.

Besøg boderne
Festivalens mange boder og udstillinger åbner klokken 11 med et virvar af sanseindtryk. For eksempel kan du få målt dit blodtryk, teste dig selv med indfødsretsprøven, smage afghansk mad eller købe etnisk kunst i en af Verdenskulturfestivalens 15 boder.

Etniske smagsprøver
Festivalen byder dagen igennem på smagsprøver fra afghanske-, somaliske og rwandanske køkkengryder i Aktivcentrets fællesrum.

Fra klokken 11.30 er der dans og musik på programmet:
• Kl. 11.30 Danseopvisning med: Foxy Cheerleaders
• Kl. 12 Åbningstale med Borgmester Karin Søjberg Holst (A)
• Kl.12.30 Færøsk Kædedans: Fótatrak og Aspie Bros og Dans: Punjabi Kulturforening
• Kl.13 Koncert Nûpelda Kurdisk musik og Teater med Værebro Skole Teatertrup
• Kl.14 Koncert med NABIHA og Koncert med israelske Dahlia Faitelson & Co og palæstinensiske Bilal Irshed.
• Kl.14.30 Koncert med Papaya Koret og danseopvisning Afghansk Kulturforening
• Kl. 15 Foredrag og Film: Bag Havet
• Kl. 15.30 Reggaekoncert med Chin Ono & Ragga Pack
• Kl.16 Dans: Det RwandiskeSamfund

Filmforevisning – Fra Libanon til Vejle
Ved siden af dans og musik er der teateroptræden med Værebro Teaterskole og der vil være filmforevisning med filmen ”Bag Havet” – en portrætfilm af Raeka Salim Maoued og hendes liv i Danmark, siden hun som 13-årig kom fra det krigshærgede Libanon, til i dag, hvor hun arbejder og bor med sin familie i Vejle. Efter filmen er der debat.
Verdenskulturfestivalen er arrangeret af Integrationsrådet i samarbejde med Gladsaxe Kommune og lokale foreninger og organisationer. Det er tredje gang, at Verdenskulturfesti-valen bliver afholdt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *