Gladsaxe blandt landets bedste el-sparere

Mens andre kommuner kæmper mod et stigende elforbrug, går Gladsaxe Kommune mod strømmen. Kommunen har siden 2003 opnået besparelser svarende til 15 millioner kroner.

Årlige el-sparekampagner, som inddrager alle kommunens medarbejdere, og en massiv fokus på energibesparende løsninger, når der bliver bygget nyt eller renoveret bygninger i kommunen, er blandt årsagerne til, at det allerede i 2003 lykkedes Gladsaxe Kommune at knække el-kurven. Mens elforbruget i den offentlige sektor generelt er stigende har Gladsaxe Kommune de seneste syv år formået at høste el-besparelser på 15 procent.

Sluk for fanden, så er du en engel
Gladsaxe Kommune vægter hvert år at gennemføre en intern kampagne hen over alle vintertidsmånederne. Sluk for Fanden, så er du en engel – det var sloganet i Gladsaxe Kommunens seneste el-sparekampagne, som kørte frem til april 2010. Kommunen opfordrede sine medarbejdere til at finde deres indre engel frem, og forsage djævlen og hans strømspild. Medarbejderne er i kampagneperioden jævnligt blevet mindet om fanden og engelen. På kommunens intranet har der for eksempel været konkurrencer, hvor de ansatte skulle svare på spørgsmål om el-forbrug og miljøet.

– I Gladsaxe Kommune vil vi gerne være frontløbere, når det gælder om at mindske miljøbelastningen. Så udover, at vi tænker energibesparende løsninger ind, hvor det er muligt, vægter vi hvert år at gennemføre en intern kampagne hen over alle vintertidsmånederne, siger borgmester Karin Søjberg Holst (A).

Politikerne holder møder i elsparelys
I Byrådssalen på Gladsaxe Rådhus er alle pærer blevet udskiftet med de langt mindre strømslugende elsparepærer. I Rådhusets forhal er der også elsparepærer over alt. Når alle pærer er tændt, sparer Gladsaxe Kommune 25 kroner pr time, i forhold til tidligere.

Ambitiøs energihandlingsplan
Gladsaxe Kommune gør allerede en stor indsats for at spare på energien og Gladsaxe Byråd har netop vedtaget en ambitiøs energihandlingsplan. Med den forpligter kommunen sig til, frem mod 2020, at reducere energiforbruget i kommunens bygninger med yderligere 13 procent i forhold til 2007-niveauet, udover de 15 procent, som kommunen allerede har sparet siden 2003.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *