Søborg Vandværk har 100 års jubilæum

I morgen fredag, er der åbent hus på Søborg Vandværk i forbindelse med Gladsaxe Vandforsynings 100 års jubilæum.

Vandværket, der er et af Danmarks ældste vandværker blev taget i brug i foråret 1910. I 2004 gennemgik Søborg Vandværk en total renovering og gik fra at være et manuelt betjent vandværk til fuldautomatisk drift med moderne SRO-styring og overvågning.

Gladsaxes vandforsyning blev udviddet med Bagsværd Vandværk i 1927 og med aftale om levering af vand fra København og sidste år etablerede Gentofte og Gladsaxe Kommuner det fælles vandselskab Nordvand A/S.

ladsaxe Vandforsyning fejrer 100 års jubilæum på Søborg Vandværk. Kom til åbent hus fredag 21. maj på Søborg Vandværk, Gladsaxevej 9, og hør om fortiden og fremtiden for vandforsyningen til borgerne.

Behovet for rent drikkevand steg i vandforsyningens første 80 år. I 1990´erne kom der fokus på, at rent drikkevand ikke er en ubegrænset ressource, og fra 1990 til 1999 faldt det målte årlige vandforbrug fra cirka 5,3 millioner m3 vand til 3,95 millioner m3 vand. I 2009 var det målte vandforbrug i Gladsaxe på i alt 3,4 millioner m3.

Faldet i vandforbruget skyldes dels en større bevidsthed hos forbrugerne, formentlig godt hjulpet på vej af stigende vandpriser og grønne afgifter, som blev indført i 1995, dels en ændring i de tekniske løsninger som for eksempel vandsparearmaturer og vaskemaskiner.

Ved jubilæet taler Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A) og Carsten Nystrup, direktør for kommunens vandforsyningsvirksomhed Nordvand, om fortid og fremtid for Vandforsyningen til borgerne.

Nordvand byder på forfriskninger, og de besøgende får mulighed for at få sin egen drikkedunk med vand fra Søborg Vandværk.

Info:
Søborg Vandværk 100 års jubilæum
Dato: Fredag d. 21. maj kl. 14.30-17.00
Sted: Søborg Vandværk, Gladsaxevej 9, 2860 Søborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *