Skulderklap til Værestedet i Høje Gladsaxe

Værestedet i Høje Gladsaxe er blandt landets mest succesfulde kriminalitetsforebyggende tiltag. Derfor var Værestedet i Høje Gladsaxe indstillet til Det Kriminalpræventive Råds årspris 2010.

Markant færre politisigtelser
Værestedet i Høje Gladsaxe blev oprettet i 2004 og fungerer som et værested for unge mellem 15 og 22 år, som har svært ved at finde ind i de traditionelle klubtilbud. I Værestedet får de hjælp til at fokusere på deres muligheder frem for deres begrænsninger.

De unge bliver vejledt i at søge job, uddannelse og bolig, og de bliver tilbudt lektiehjælp. Desuden får de unge mulighed for at diskutere aktuelle emner i samfunds-debatten. Arbejdet i Værestedet får en stor del af æren for, at antallet af politisigtelser mod områdets 14-18-årige er reduceret med 53 procent og flere, der kommer i arbejde eller uddannelse.

Prisen gik til kulturhus
Værestedet var indstillet til Det Kriminalpræventive Råds årspris 2010 sammen med Kulturhuset Brønden i Brøndby og et projekt i Roskilde. Det var Kulturhuset Brønden i Brøndby, der forleden vandt prisen for at have skabt et kulturhus, som med tilbud og aktiviteter for alle borgere i området er med til at nedbryde fordomme og skabe større tryghed.

Nomineringen af Værestedet i Høje Gladsaxe skal dog ses som et stort skulderklap.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *