Gratis kursus i økologisk havebrug

Hvis du vil lære at dyrke din have uden at bruge kunstgødning og sprøjtemidler, så kan du tilmelde dig et gratis kursus i økologisk havebrug. Kurset foregår på Gladsaxe Hovedbibliotek og forløber over fire aftener i april.

Grønt IDÉcenter inviterer til kursus i økologisk havebrug. Underviser Jens Juhl, der har 16 års praktisk og teoretisk erfaring med økologisk havebrug, og Jesper B. Larsen, som har været grøn guide i Gladsaxe siden 1998, giver blandt andet give fif til, hvordan du anlægger en økologisk køkkenhave, fremmer fugle- og dyreliv i haven, og hvordan du kan forbedre havens jord. Og det er altså uden, at du behøver at slide dig selv op med lugejernet. Kurset foregår over fire torsdage: 8., 15., 22., og 29. april. Hver gang fra klokken 19 til 21.30.

Sprøjtemidler – fristende men problematisk
Det kan være fristende at anvende sprøjtemidler i krigen mod havens bladlus og skvalderkål. Men samtidig bliver nyttige dyr og planter ramt, og sprøjtemiddelresterne ender i grundvandet til skade for både mennesker og miljø. Hvert år bliver der lukket mellem 100 og 150 drikkevandsboringer i Danmark blandt andet på grund af forurening fra sprøjtemidler.

Det går den rigtige vej
Noget tyder på, at de danske haveejere er begyndt at spare på brugen af sprøjtegifte siden de glade round-up-dage. Men Landbrugsrådets undersøgelse fra 2008 viser dog, at omkring hver femte haveejer bruger sprøjtemidler i deres have.

– Det er selvfølgelig positivt, at haveejerne er begyndt at bruge sprøjtegifte med måde, og at vi i øvrigt har fået afskaffet de meget giftige af slagsen. Men der findes stadig bedre alternativer, der slet ikke gør brug af kemi. Man kan eksempelvis bruge gødende og jordforbedrende planter og vælge planter, der forvirrer skadedyrene, gavner hinanden og fremmer dyrelivet i haven. Det fortæller vi meget mere om på kurset, siger Jesper Larsen fra grønt IDÈcenter i Gladsaxe.

Tilmeld dig det gratis kursus
Tilmelding skal ske senest 6. april på grønt IDÉcenters hjemmeside gladsaxe.dk/groentidecenter eller på telefon 39 57 69 20.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *