Politiet advarer: Tricktyve huserer i Gladsaxe

Lokalpolitiet i Gladsaxe advarer nu mod tricktyve, der hovedsageligt udser sig ældre medborgere som ofre.

Fra januar 2010 frem til i dag er antallet af anmeldelser om tricktyveri i distriktet fordoblet i forhold til samme periode sidste år – fra 12 i 2009 til 24 i 2010.

– Det er en markant og meget kedelig tendens, særligt fordi ofrene som oftest er vores ældre og svagere medborgere, siger politikommissær Michael Liebst Sørensen.

Specielt Søborgområdet er ramt. På bare to og en halv måned er der modtaget i alt 24 anmeldelser – 14 fra Søborg, fire fra Bagsværd og seks fra Mørkhøj.

Tricktyvene, der i øjeblikket huserer, beskrives som:

A: Kvinde, anden etnisk herkomst end dansk. Cirka 22 år med mørkt, langt hår og pæn påklædning
B: Kvinde, anden etnisk herkomst end dansk. Cirka 45 år

Derudover er der et par – mand og kvinde – som arbejder sammen:

C: Mand, anden etnisk herkomst end dansk. Cirka 25 år og 160 cm høj. Iklædt mørkt tøj,
D: Kvinde, anden etnisk herkomst end dansk. Cirka 20 år og 160 cm høj. Iført mørkt tøj.

Opfindsomme tricktyve
Ved tricktyveri er der gerne mindst to personer på spil – ofte flere. Én skaffer sig adgang til boligen og opholder og afleder den ældre, mens en anden i mellemtiden gennemroder det øvrige af boligen og stjæler kontanter, smykker med videre.

– Tricktyvene er snu og skifter fremgangsmåde hele tiden. Så vær opmærksom og luk kun folk ind, som du kender, eller som kan legitimere sig, advarer Michael Liebst Sørensen.

Tyvene skaffer sig således typisk adgang til de ældres hjem ved for eksempel at udgive sig for hjemmehjælpere, udsendte fra ”Frelsens Hær”, udbringere fra apoteker, kommunalt ansatte eller håndværkere, der skal kigge på et komfur, et vandrør eller lignende. Andre gange får de adgang ved at spørge til ”naboer”, hjælpe med at bære indkøbsvarer hjem og så videre.

Politiet beder folk i området om at være opmærksomme og hører meget gerne fra vidner eller andre, der måtte have oplysninger. Henvendelse kan ske til politikommissær Michael Liebst Sørensen på 7258 7355 eller telefon 3954 1426.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *