Solceller på Gladsaxe Rådhus

Lige før jul satte Gladsaxe Kommune solcellepaneler op på taget af Gladsaxe Rådhus. Dermed har kommunen fået sit tredje solcelleanlæg.

Selvom vintervejr ikke just er kendt som solskinsvejl så kan solens beskedne stråler alligevel udnyttet til bæredygtig strøm. Derfor har Gladsaxe Rådhus valgt at afskærme et af ventilationsanlægsanlæggene på Rådhusets tag med solcellepaneler.

– Vi skulle under alle omstændigheder have dækket anlægget til. Og ved at vælge solcellepaneler får vi nu betalt ca. halvdelen af den strøm, ventilationsanlægget bruger. Det er selvfølgelig ikke nogen guldgrube, men projektet tjener samtidig som en demonstration, der skal gøre os klogere på, om det kan betale sig at investere i flere solcelleanlæg, siger bygnings- og energichef i Gladsaxe Kommune, Jens Førby.

Solen varmer også de mindste og de ældre
Som del af projektet er en af kommunens børneinstitutioner og det nye genoptræningscenter også blevet udstyret med solcellepaneler, der ligeledes dækker dele af institutionernes strømudgifter.

Gladsaxe tager klimaindsatsen alvorligt
Gladsaxe Kommune ønsker at tage klimaindsatsen alvorligt. I starten af 2010 vil Byrådet vedtage en ny CO2-handlingsplan for hele kommunen, som indeholder mål og aktiviteter for at reducere CO2-udledningen. Kommunen er i gang med at udarbejde en energihandlingsplan for alle kommunale bygninger og arbejder på at blive Klimakommune og Energiby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *